Uspješan povratak - Daniel Vojvodić

Uspješan povratak – Daniel Vojvodić

Daniel Vojvodić povratnik je u rally vode. S novim autom i suvozačicom, svojom zaručnicom  Tajanom Držić Pinky vratio se u stilu i zauzeo četvrto mjesto generalke. Evo njegovih dojmova.

“Nakon više od godinu pauze ponovno na startu asfaltnog rallya, jako zahtjevnog rallya sa izrazito teškim brzinskim ispitima na kojima nema mjesta za pogreške. Pokazatelj tome je svake godine velik broj odustalih posada. Možda bih rekao da nije bilo dovoljno pripremljenosti za ovako teško natjecanje i mslim da su su brzinci u Kumrovcu bili u punom smislu riječi, pravi rallyaški.

Prvi puta na asfaltu uz zaručnicu Tajanu Držić Pinky u ulozi suvozačice, u još uvijek, za nas novom autu nije bio nimalo lak zadatak. Mitsubishi Lancer EVO III kojeg vozimo pripremljen je u opće poznatom, nazvao bih ga rally svetištu u Hrvata NLO Racingu, Nenada Lončarića. Pinky pak zaslužuje sve pohvale, svoj dio posla odradila je vrhunski. Ipak je učila od najboljih, naravno za to se moram zahvaliti suvozačkom mentoru, bratu Robertu! 
Bili smo svijesni da nas čeka težak posao bez ijednog kilometra treninga na asfaltu, ali mislim da smo ga odradili korektno. U početku rallya upoznavali smo auto no s vremenom smo počeli ostvarivati i solidna vremena. Ostati na cesti, zadovoljiti publiku… svašta mi je prolazilo kroz glavu prije starta jer volim ovakve brzince sa puno haklova, šodera i blata. Zanimljivi su i zabavni ne samo za voziti, već i za gledati što i je smisao rallya, jer natjecanja bez publike, pogotovo zadovoljne publike nemaju apsolutno nikakvu svrhu, osim valjda da zadovolje svoju formu i ocjene službenih promatrača.

Organizacija u Kumrovcu odlična kao i uvijek, sve pohvale kompletnom AK Delta Sportu. Šteta što se Kumrovec preklapao sa utakmicom i Rebenland Rallyem u Austriji ove godine, što je uz hladnije vrijeme i neoznačenost prilaznih cesti svakako pridonjelo manjem broju gledatelja nego što sam osobno očekivao.

Svakako se moram osvrnuti i na klupski uspjeh. Istinske zvijezde rallya su svakako senzacionalni Škalići u ultra atraktivnoj Ladi VFTS što je uz naš plasman, plasman posade Postružin-Pospiš te svih ostalih posada bodovanih samo za PSL bilo i više nego dovoljno za nastavljanje pobjedničkog niza AKK Sveta Nedelja kako u klupskom poretku PH tako i PSL.

Ovim putem zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da nastupimo i završimo rally Kumrovec 2013. Gravel crew ekipi u sastavu Buraz i Orange danger-Boc, NLO Racingu i psiho-mehaničaru Tomislavu Mikuliću-Paljigi, logistici AK Rally Baba i naravno svima doma koji trpe sva naša trkački čudna psihička stanja”