Prvi sa startne rampe krenuo je Luca Rossetti

Prvi sa startne rampe krenuo je Talijan Luca Rossetti (K. Tadijić)

Nekoliko minuta prije 18 sati mnogobrojnoj publici na riječkom Korzu, na doista spektakularnom startu 38. izdanja Croatia rallya, obratio se se glavni tajnik HAKS-a Zrinko Gregurek, a potom i predstavnici grada Rijeke i primorsko-goranske županije. Tada se na rampu popeo prošlogodišnji pobjenik i aktualni prvak Europe Luca Rossetti, i zajedno sa svojim suvozačem Matteom Chiarcossijem uz pljesak publike startao u smjeru prvog brzinca, čime je i službeno otvoren sasvim sigurno najznačajniji automobilistički događaj u Hrvatskoj.

Zrinko Gregurek

Na otvorenju se između ostalih mnogobrojnoj publici obratio glavni tajnik HAKS-a Zrinko Gregurek

Za njim se na startnoj rampi redala europska konkurencija, no posebne ovacije publike doživio je leteći Konavljanin Nikom Pulić, koji od ove godine brani boje kluba domaćina. Dvostruki pobjednik ondašnje Delte, Dubrovčanin Niko Pulić nakon 16 godina izbivanja vraća se na Croatia rally.

Ispraćeni s riječkog Korza uz veliki pljesak publike - Niko Pulić i Bruno Šantić

Ispraćeni s riječkog Korza uz veliki pljesak - Niko Pulić i Bruno Šantić

– Uskoro, točnije 4. srpnja biti će okruglih trideset godina od mog prvog nastupa u autosportu.Presretan sam što sam danas ovdje u društvu europske i domaće rally elite i u rezultatskom smislu pokušat ću napraviti najviše što budem mogao.
Prošlogodišnja četvrtoplasirana posada, s tri titule pobjedina ovog rallya u džepu, Zagrebčani juraj Šebalj i Toni Klinc puni motivacije krenuli su sa startne rampe.

Puni motivacije - Šebalj i Klinc

– Nadam se najboljem mogućem plasmanu. Startna lista je izrazito jaka, čak deset posada nalazi se među favoritima i sasvim sigurno će biti gusto. Koliko sam primjetio, bit će dosta probušenih guma, a takvih se stvari moramo paziti. Naš automobil je u potpunosti spreman i konkurentan u Grupi N, iako ga nažalost nismo uspjeli složiti za N4. U svakom slučaju, grist ćemo do kraja, kazao je Šebalj.

Zamamne hostese

Osim automobila, publici su se predstavile i zamamne hostese koje se bore za titulu najljepše

Ukupno je startalo 48 posada. Iza nas su dva odvožena brzinca “Učka I” i “Studena I” nakon kojih Talijan Rossetti uvjerljivo vodi ispred sunarodnjaka Bettija i Longhija. Mađar Szylagy je odustao zbog kvara već nakon prvog brzinca. Šebalj je sjajnom vožnjom na BI “Studena I” pretekao sjajnog Poljaka Oleksowitcza u Fiesti S2000 i došao na treće mjesto, dok je u generalnom poretku trenutno peti. Pulić je nakon dva brzinska ispita na 7. mjestu generalke, a Pazinjan Nikola Dobrila u Citroenu C2 na sjajnoj 12. poziciji…

Pratite Live rezultate i očekujte sljedeći izvještaj na kraju dana.