Nakon četiri rallya sezone, slijedi ljetna pauza

Nakon četiri rallya sezone, slijedi ljetna pauza

Prikupili smo izjave nekoliko posada nakon rallya u Novom Vinodolskom. Ovo je bio ujedno i četvrti rally sezone, nakon kojeg slijedi zaslužena ljetna pauza. Do kraja prvenstva još su tri natjecanja. Prvi je sprint rally Opatija, na rasporedu 5. i 6. listopada, potom slijedi Dugo Selo (26. i 27. listopada) te tradicionalno posljednji – porečki rally (10.-11. studenoga). A sad – izjave.

JURAJ ŠEBALJ:
Lijepo je ponovno slaviti u Novom Vinodolskom. Sve je od starta teklo po planu. Nismo imali nikavih poteškoća s Mitsubishijem. Ovog puta sam i ja bio u dobroj formi i rezultat je tu. Janosz je možda iša malo slabije. Šteta, jer smo bili spremni za borbu. Da je trebalo, mogli smo još brže.

Rally novi Vinodolski 2012

U sjajnoj formi – Juraj Šebalj (foto: Andrej Pamić)

VILIAM PRODAN:
Moram priznati da mi se brzinci nisu svidjeli već na popisivanju, gdje smo naišli na puno neravnina i rupa u asfaltu. Ispit Grizane te drugi dio brzinca Lukovo uopće ne odgovaraju našem Citroenu s obzirom da je automobil vrlo kratak, a samim time i izrazito nestabilan na neravninama. Preopreznom vožnjom na prva dva subotnja brzinca izgubili smo sve šanse za pobjedu,dok nam je drugo mjesto pobjeglo za svega sekundu i pol na kraju.

Rally novi Vinodolski 2012

Nisu mu “sjeli” brzinci – Viliam Prodan (foto:Andrej Pamić)

MARKO ĐURKOVIĆ:
Nema se što puno za reći. Opet smo imali velikih problema sa automobilom.Dok je sve bilo u redu imali smo veliku borbu sa raketom za 1.mjesto u klasi ali onda su poceli problemi. Jedva sam mjenjao brzine, nosači motora su popustili i na lukovu smo morali stati 2 min. Da nismo stali možda bi i došli do neke bolje pozicije. Zadnja tri brzinca smo samo kružili da završimo te sam sretan što smo uopće uspjeli doći do cillja. što smo brži to imam većih problema s autom. Ova sezona nas stvarno nije mazila…
Sama organizacija rally-a je na visokom nivou jedino mislim da je BI Grižane 3 trebalo neutralizirati nakon odustajanja Mateše koji je ostao na cesti.

Rally novi Vinodolski 2012

Imali problema s automobilom – posada Đurković-Nosić (foto: Andrej Pamić)

MARINKO STANIĆ:
Treće mjesto nismo niti sanjali ali kad se poslije prvog kruga drugi dan otvorila ta mogućnost objeručke smo ju prihvatili.Nekoliko dana prije rally-a komentirali smo kome su kakve šanse. rekao sam da su prva tri na listi nedodirljiva,a da za četvrto mjesto konkurira nas sedam. Suvozačica, moja kćer Jelena, prvi put je sjela u trkaći auto i odradila svoj posao kao pravi profesionalac. U jednom trenutku prije starta zadnjeg brzinca rekla je: “sada tata pametno do kraja” kao da već iza sebe ima barem stotinu rally-a.
Želio bih još reći da je ovo bila moja najdraža utrka u kojoj sam dao sve od sebe i u kojoj sam najviše uživao. Sretan sam i zbog toga šta sam dio onoga što znam o rally-u prenio i na svoju kćer. Na kraju želio bih se zahvaliti svima koji podržavaju i organiziraju ovo natjecane od Grada Novog Vinodolskog ,Općine Vinodolske ,svim sucima i redarima svim gledateljima i naravno svim posadama i pratećim ekipama i nadam se da će nas dogodine biti još više.

Rally novi Vinodolski 2012

Marinko Stanić sa svojom novom suvozačicom – kćerkom Jelenom (foto:Andrej Pamić)

DARIO ŠAMEC:
Mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom. Nismo ni očekivali bolji plasman jer ipak naš automobil ne može parirati sa top N3 i R2 jurilicama koji su nam konkurencija u klasi 3.Cilj je bio voziti čim brze i atraktivnije za publiku te mislim da smo uspjeli u tome. Auto sluša odlično, bez ikakvih problema i nadam se da ćemo do kraja sezone podići i snagu motora da napokon pokušamo zaprijetiti vozačima iz klase. Mi smo uživali četiri dana na moru, a uz to smo odvezli i prekrasan rally. Organizacija je bila odlična, od samog prijema u parku vozača do kraja na visokoj razini tako da jedva čekamo 2013. Želio bih čestitati svim natjecateljima koji su vozili jer u današnje vrijeme je startati na rallyu veliki uspjeh, isto kao i pobjednicima na odličnim vožnjama. Jedno veliko Hvala sponzorima i navijačima uz stazu koji su do kraja navijali.

Rally novi Vinodolski 2012

Zadovoljni rezultatom – Dario Šamec i Goran Šams (foto:Andrej Pamić)

Tekst: Ozren Marčetić Ozzy