Tomas Hrvatin (foto: Martina P.)

Tomas Hrvatin (foto: Martina P.)

Proteklog vikenda održan je poznati Rally Lavanttal. U konkurenciji  107 vozača i 10-ak europskih zemalja pobjedu je odnio austijski predstavnik Gerwald Grossing u Forid Fiesti R5 ispred Maria Saibela u Škodi Fabiji i Manuela Koßlera u Subaru Imprezi.

Tomas i Petra Hrvatin (foto: Martina P.)

Tomas i Petra Hrvatin (foto: Martina P.)

Na drugoj postaji Mitropa Rally Cup-a nastupili su i članovi Ak Opatija Motorsporta Tomas i Petra Hrvatin u Renault Cliu . U konkurenciji 107 automobila, nakon 12 brzinskih ispita zauzeli su izvrsno 19. mjesto što ih je dovelo na 3. poziciju klase RC4. Respektabilan rezultat s obzrom na jaku konkurenciju.

“Nakon rallyja Rebenland letvica je bila podignuta jako visoko. 10. mjesto „generalke“ teško bi bilo očekivati na rallyju gdje se na startu pojavilo 107 posada. Nadali smo se borbi između tridesetog i četrdesetog mjesta. Međutim, apetiti su porasli već nakon četiri brzinska ispita kada smo se našli na 24. mjestu i drugi u klasi. Subotnje prijepodne vozili smo brzincima koji mi baš ne odgovaraju i malo zaostajemo, ali popodnevni brzinci bili su „ono“ što obožavam – puno nizbrdica, šodera na cesti i ipak se uspijevamo popeti do 19. mjesta. Iza nas je zaista fantastičan vikend “– rekao nam je Tomas Hrvatin. Rezultate utrke možete pronaći- ovdje.

Tomas i Petra se trenutno nalaze na 5. mjestu generalnog poretka i 2. mjestu vozila na prednji pogon Mitropa Rally Cup-a.

Sljedeće natjecanje MRT-a je Rally Saturnus 23.25.5.

(foto: Martina P.)

(foto: Martina P.)