44. Serbia rally - Beograd

Pobjednički - 1.Iliev/Yanakiev, 2.Gyosev/Spasov i 3.Donchev/Yordanov

Na ovogodišnjem 44. izdanju Serbia rally-a održanog u široj okolici Beograda najuspješnija je bila bugarska posada Dimitar Iliev i Yanaki Yanakiev u Škoda Fabia S2000 kojisu brzim i vrlo preciznim vožnjama sigurno stigli do svoje pete pobjede na najprestižnijem rally natjecanju u susjednoj Srbiji. Najbrža domaća posada bili su Vladan Petrović i Srđan Kondić u Subaru Imprezi N11, ostvarivši četvrto mjesto u generalnom poretku, dok su aktualni prvak Srbije Vladica Rabrenović i njegov suvozač Radmil Radivojević završili na šestom mjestu.

44. Serbia rally - Beograd

Nikola Dobrila i Zoran Raštegorac (AK MRC Sport) u Citroenu C2 R2

Najbolje plasirana hrvatska posada bili su Nikola Dobrila i njegov suvozač Zoran Raštegorac (AK MRC Sport) koji su do sedmog mjesta generalke i prvog u klasi A nastavili nizati uspjehe, što je očiti dokaz da dvojac vrlo dobro funkcionira.

– Nakon svega,i više sam nego zadovoljan rezultatom. Konstantnim vožnjama bez puno grešaka održavali smo dobar tempo i nakraju se isplatilo. Prvi dan ujutro smo imali problema i krivi odabir guma. Obzirom da su brzinci bili dugi startali smo na tvrdima i nismo ih uspjeli dovoljno zagrijati. Brzinci su prvi dan bili izrazito teški, zahtjevni i brzi te puni pijeska. Drugi dan, tri brzinca u Beogradu, Košutnjaku, Lisoviću i Avali pred mnoštvom publike krenuo sam agresivnije i stigao do sedmog mjesta. Zadnji krug sam odvezao točno da zadržim prednost bez riskiranja jer su gume bile gotove. Zoran je odradio odličan posao i držao tempo do kraja. Jako sam zadovoljam gostoprimstvom kolega iz Srbije koji su nas sjajno ugostili, isto tako sa organizatorom koji nam je izašao u susret. Zahvalio bi se teamu MRC sport i pratećoj ekipi Oktan sport koji su obavili odličan posao, svim sponzorima i prijateljima koji su me bodrili, kazao je nakon rallya Nikola Dobrila.

44. Serbia rally - Beograd

Sedmi u generalci, prvi u grupi A

Osim Dobrile i Raštegorca, na rallyu su nastupili Marinko Stanić i njegov suvozač Goran Glad, članovi AK Matulji racing, koji su natjecanje završili na 13. mjestu generalke, dok Tomas Hrvatin i njegov suvozač Damir Kuzmić (oba AK MRC Sport) nisu uspjeli završiti utrku.

Sedmi u generalci, prvi u grupi A -

Marinko Stanić i Goran Glad (AK Matulji racing) završili su na 13. mjestu generalke

Rezultate pogledajte OVDJE