2. rally show Santa Domenica - AKK Sveta Nedelja

Nadmoćna pobjeda - Ivan Čibej i Saša Bitterman (foto: K.Tadijić)

Ivan Čibej i Saša Bitterman pobjednici su drugog rally show Santa Domenica natjecanja koje se proteklog vikenda u organizaciji AKK Sveta Nedelja održalo na Savršćaku u okolici Samobora. Iako iznimno hladan dan, kružnu makadamsku stazu pristojno su popunili gledatelji, koji su imali prilike uživati u pravom oktanskom spektaklu.

2. rally show Santa Domenica - AKK Sveta Nedelja

Trećeplasirani u generalnom poretku - domaćin Nenad Lončarić i Tomislav Pazman (foto:K.Tadijić)

Čibej je publiku oduševljavao svojom prepoznatljivom “drift” vožnjom u Subaru Imprezi, Iza kojeg je u cilj kao drugoplasirani ušao povratnik Ivan Kodrić sa svojim suvozačem Tvrtkom Purićem u Mitsubishi Lanceru EVO IX. Domaćin Nenad Lončarić i Tomislav Pazman završili su kao trećeplasirani u generalnom poretku, odnosno klasi No limit, a njihova atraktivna vožnja na koncu je i nagrađena, priznanjem za nadulji skok.

2. rally show Santa Domenica - AKK Sveta Nedelja

Najbrži u klasi Super Sport - Aljoša Novak i Matej Čar (foto: K.Tadijić)

U klasi Super Sport najbrži su bili Aljoša Novak i Matej Čar u Fiesti ST, osvojivši četvrto mjesto generalke, dok su iza njih u cilj ušli Matija Koritnik i David Gostič u Renault Cliu Williams. Trećeplasirana posada bili su Marino Čargonja i Igor Vičević. Antun Vrbanović i Branimir Kučko slavili su u “sprintu” vozeći svoju Škodu Favorit, Danijel i Robert Vojvodić bili su drugi u Peugeotu 106 Ralle, dok je Marko Đurković, ovog puta bez svoje Lorene koja je mjesto prepustila dobitniku nagradne igre, utrku završio treći.

2. rally show Santa Domenica - AKK Sveta Nedelja

Antun Vrbanović i Branimir Kučko slavili u "sprintu" (foto:K.Tadijić)

Sa znatiželjom se pratio nastup legendarnog motocrossista Nenada Šipeka koji je nastupio u Peugeotu 106. Iako bi Neno sasvim sigurno ubrzo ulovio i automobil, nije želio riskirati izlijetanje pa je vozio potpuno rezervirano. Za razliku od njega, najbolji hrvatski drifter Josip Žagar Zax sjajno se zaigrao na makadamu i demonstrirao iznimno atraktivne vožnje zadnjim pogonom svoje Corolle. Sjajan nastup zabilježili su i autocrossisti u svojim “mad max” vozilima, pokazavši kako su na makadamu svoji na svome.

2. rally show Santa Domenica - AKK Sveta Nedelja

Suzuki Swift kup, sustizanje ili nešto treće? (foto:K.Tadijić)

Natjecanje nije prošlo bez problema za posade.Već u subotu počelo je loše za glavnog favorita Juru Šebalja, koji je nakon kvara na motoru morao odustati od natjecanja. Utrku su obilježila i brojna izlijetanja te kvarovi. Danielu Šaškinu prvo se pokvario Lancer, da bi kasnije, nakon što se dogovorio voziti “u dvoje” s Peljhanom u Slovenčevom “Miceku”, izletio te ponovo odustao.

2. Rally Show Santa Domenica 2011 - AKK Sveta Nedelja

Vučna služba praktički se nije gasila (foto:K.Tadijić)

Hayabuggy Dražena Ćurića cijelo mu je vrijeme zadavao brige. Mnogi vozači ostavili su branike i ostale dijelove vozila, vraćali se u box na šlep službi, no koliko god bilo problema, nije bilo nerviranja, već samo i jedino – zabava.

2. Rally Show Santa Domenica 2011 - AKK Sveta Nedelja

Rally Raid vozač Dražen Ćurić nastupio je u "Hayabuggyu" (foto: K.Tadijić)

Za kraj, moramo pohvaliti organizatore AKK Sveta Nedelja na velikom trudu koji se primjećivao u svakom detalju. Vjerovali ili ne, publici su se posluživali besplatni kolači (!!), a klopa i neizostavno kuhano vino nudili su se po nadasve prihvatljivim cijenama. Svaka čast na tome.

2. Rally Show Santa Domenica 2011 - AKK Sveta Nedelja

Gužva u parku vozača (foto:K.Tadijić)

REULTATI