Organizator je utrke otkazao i zatražio nove datume od HAKS-a, ostaje upitno hoće li ih i dobiti.

Netom okončani rally mega spektakl u Rijeci sasvim se sigurno svrstava u ponajbolje automobilističke manifestacije održane u novijoj hrvatskoj povijesti, iako poneke posade iz PH poretka i nisu bile pretjerano zadovoljne dvostrukim startninama (bodovale su se dvije utrke PH u dva dana) i ostalim organizacijskim odlukama.

I nakon spektakla – hladan tuš! Ljubitelji kraljice automobilizma možda ostaju zakinuti za čak dvije utrke, obzirom da je jučer je u Hrvatski auto i karting savez stigla obavijest organizatora Morena Luksetića, predstavnika kluba “MRC Sport Rijeka” o otkazivanju “Rally Istra 2011.”, predviđenog za 10.-11.lipnja 2011., ali i rallya “Novi Vinodolski 2011.” koji je bio upisan za 22.-23.srpnja.

– Utrke nismo otkazali trajno već zbog gužve u turističkoj sezoni nismo u mogućnosti dobiti dovoljan broj smještaja, a pored toga poklapa se i praznik pa je velika “stiska” u organizaciji za navedene datume , stoga smo utrke prema HAKS-ovim pravilima  otkazali i zatražili upis novih, a oni će dalje odlučivati, kazao nam je u telefonskom  razgovoru Moreno Luksetić.

Savez je danas putem Facebook grupe uputio upit o mišljenju vozača treba li upisati dodatna natjecanja u kalendar HAKS-a za 2011. godinu. Ako ne bude dodatnih upisa, obzirom da su brojne posade mišljenja da je ionako previše rallya u HR, sljedeću “kraljicu” gledat ćemo tek u rujnu, kada starta “Opatija”.