šaškin222

Šaškin/Bruner (foto:Julius)

Druga utrka ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske održat će se 27. i 28. travnja u Beogradu. Manifestaciju pod nazivom ”4. Beogradski rally” organizirat će klub “MM Power” te će suradnjom srpskog i hrvatskog saveza natjecanje biti bodovano i za Prvenstvo Hrvatske.

Na listi prijava našlo se ukupno 40-ak natjecatelja. Put Beograda krenut će i 10 hrvatskih natjecatelja. Malobrojnu hrvatsku karavanu predvode aktualni prvak Juraj Šebalj u Mitsubishiu Evo IX i povratnik na rally staze Daniel Šaškin u Misubishiu Evo X. Uz Šebalja i Šaškina do postolja u generalnom poretku  pokušati će doći i Mađar Tibor Vavika u Mitsubishiu Evo IX, koji ove godine nastupa za AK Delta Sport te tako otežati domaćim vozačima Todoru Stamenkoviću i Vojislavu Lekiću u lovu na generalku.
Na atraktivnoj Avali i Košutnjaku hrvatske boje braniti će i Davor Mihelić u Citroenu C2R2,  Manuel Kodelja u Renult Cliu, Dario Šamec i Muhamedali Maksuti u Peugeotu 106 , Roland Ferenčić u Daciji Sandero te  Goran Francetić u Mitsubishiu Evo VIII.

Na rasporedu je osam brzinskih ispita duljine 68 km. U petak 27.4 natjecatelje očekuju dva noćna brzinska ispita Avala i Hajdučka česma, te subotu drugi dan natjecanja Avala i Košutnjak koji se voze svaki po tri puta.

Na malobrojni odaziv hrvatskih posada utjecao je i kalendar natjecanja HAKS-a jer vozače već za dva tjedna nakon Beograda očekuje Rally Saturnus u Sloveniji, te nakon toga domaći rally u Dugom Selu.