BUZEĆANI EKIPNI PRVACI

 

Najuspješniji pojedinac Prvenstva Ivan Juranić iz Delnica

 

                        Auto i karting savez Istre nositelj je aktivnosti Regije Zapad Hrvatskog auto i karting saveza koja obuhvaća autoklubove s područja četiri susjedne županije: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i dijela Karlovačke. Najuspješniji sudionici Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a, kako je službeni naziv prvenstva, okupit će se u subotu 24.veljače s početkom u 18 sati na posebnoj svečanosti dodjele priznanja za 2017.godinu što će se održati u Konobi Bani nadomak Pazina.

Formula driver  jedina je raspisana disciplina prvenstva regije posljednje dvije sezone, ali je zato,iako najmlađa na hrvatskim prostorima najmasovnija. Prošle je godine održano pet natjecanja na brdskim stazama u Buzetu, na Učki, na Kleku (Ogulin), Limskom kanalu, te na kružnoj stazi Automotodroma Grobnik, a tijekom sezone u sedam klasa bodove je sakupljalo 101 vozačica i vozača iz 16 klubova.

Primamljiva je velikom broju posebno mladih vozačica i vozača, svojevrsni je preslik talijanskog slaloma, spoj brdskih utrka i slalom vožnje. a prvotno su je na istarske staze „postavili“ Buzećani čiji su mladi sportski radnici Autokluba Buzet Autosport nositelji „HAKS Kupa“ na nacionalnom nivou.

Prošlogodišnji naslov ukupnog pobjednika u ekipnoj konkurenciji odlazi u Buzet Autosport, dok se pojedinačno naslovom okitio mladi Delničan Ivan Juranić kao član AKK Petar Klepac, koji je  nedavno proglašen najuspješnijim hrvatskim automobilistom u juniorskoj konkurenciji. Uz njih još će 40-tak vozačica i vozača, te zaslužnih sudaca primiti priznanja AKSI-ja, obzirom da će se proglasiti i Prvenstvo Auto karting saveza Istre.

Dan poslije u nedjelju 25.veljače održavaju se redovni godišnji seminari obnove znanja za licencirane vozače i suce istarskih klubova kao preduvjet dobivanja licenci za ovu sezonu. U Puli (AK Pula Rovinj) počinje u 10, a u Buzetu (osnovna škola) u 13 sati.