Nagrada Hrvatske - kružna utrka - automotodrom Grobnik 2012

Najbrži na treninzima i u prvoj utrci – Ivan Pokos (foto: G.Petrović)

Zagrebački automobilist Ivan Pokos (AKK Zanatlija) za upravljačemn Honde Civic TypeR klase N-2000 pobjednik je prve utrke bodovane za Prvenstvo Hrvatske, koja se ovaj vikend, pod nazivom “Nagrada Hrvatske 2012.– Hotel Holiday”, održava na Grobniku. Poslije 12 krugova Pokos je slavio uz prednost od 17,955 sekundi ispred mladog sugrađanina Filipa Magdića (FM Team) u identičnom automobilu, ali klase H-2000 s kojim se tijekom zajedničke utrke izmjenjivao u vodstvu. Mladi Magdić odvezao je izvrsnu utrku što dokazuje i najbolje vrijeme kruga u ovoj utrci 1:46,649 minuta uz prosjek 140,69 km/sat. Treće mjesto ukupno, ujedno drugo mjesto klase N-2000 ostvario je Buzećanin Valter Nežić (Buzet autosport) u još jednoj Hondi Civic TypeR. U istoj su utrci za bodove prvenstva BiH nastupili vozači susjedne zemlje , a najbolji je bio Jasmin Golać (Alfa Romeo 147 ) na četvrtoj poziciji.

Nagrada Hrvatske - kružna utrka - automotodrom Grobnik 2012

Kružna  utrka na  Grobniku okupila je 57 vozača iz pet europskih zemalja

U prvoj utrci Otvorenog međunarodnog prvenstva Slovenije pobijedio je Austrijanac Stefan Widenhofer (Mitsubishi EVO IX R4WRC) ispred sunarodnjaka Helmuta Herzoga (Renault Clio RIII). Najuspješpniji Slovenac je treći Zoran Poglajen (Renault Clio  Cup).

Milovan Vesnić

Milovan Vesnić

Prošlogodišnji pobjednik Kupa Ivan Pokos na treninzima za utrku grupe N Kupa FIA Akcija za sigurnost na cestama ostvario je  najbolje vrijeme 1:46,393 minuta i startat će sa prve pozicije. Neznatno slabiji bio je  Valter Nežić, a obzirom da se u istoj utrci vozi i Šampionat Srbije sa treće će pozicije krenuti Nikola Miljković. U konkurenciji su 23 vozača što garantira uzbudljivu utrku.
Brža i još zanimljivija bit će utrka grupe A-SP-H –E1 u kojoj među 20 sudionika najbolju startnu poziciju ima srpski automobilist Milovan Vesnić ostvarivši u Opel Vectri vrijeme 1:34,604 minute. U ovoj će utrci prevladavati vozači Srbije, a sa 11. pozicije starta Filip Magdić, ujedno najuspješniji grupe H. U nedjelju su na rasporedu s početkom u 9 sati slobodni treninzi (warm up), a prva od tri bodovne utrke na rasporedu je u 12,15 sati.

REZULTATI