Proteklog vikenda u okolici austrijskog gradića Wolfsberga održao se Rally Lavanttal. Na drugoj ovogodišnjoj stanici Mitropa Rally Cup-a nastupilo je 60-ak posada koje su u dva dana natjecanja pred sobom imale 12 brzinskih ispita ukupne duljine 176 km. Naš jedini predstavnici bili su Viliam Prodan u Peugeoru 208 R2 i Ivica Siladić u Škodi Fabiji R2.

Krenuli smo vrlo ambiciozno, u potpunosti spremni sa jako dobrim radarom kojeg smo radili dan i pol, no da ne bude sve tako sjajno pobrinuo se stražnji lijevi kočioni disk koji je puknuo već na prvom kilometru prvog brzinca. To je oštetilo ostale dijelove kočionog sistema pa smo već na prvom brzincu izgubili više od minute jer smo ga  većinom odvozili bez kočnica. Na drugom brzinskom ispitu, dugačkom više od 20 kilometara odvezli smo se pod sva četiri žmigavca, tek toliko da stignemo u servis i da ne moramo odustati. Tu smo izgubili više od 7 minuta što je u konačnici bilo nenadoknadivo. Po ulasku u servis mehaničari su otklonili disk pa ostala dva brzinca vozimo samo s prednjim kočnicama, ali smo ipak uspjeli napravit solidna vremena koja nam nažalost nisu puno pomogla u plasmanu s obzirom na veliki zaostatak. U subotu, u prvom ulasku u servis dečki su otklonili kvar te smo konačno mogli opušteno juriti. I tako sve do posljednjeg brzinca kad smo opet ostali bez kočnica (ovoga puta nije disk, već neznamo ni mi što). Kočioni sistem funkcionirao je na nekih 20 % što nas je spriječilo da se u tom zadnjem brzincu još dodatno dignemo u plasmanu, s obzirom da smo subotnjim dobrim vožnjama skočili za više od 30 mjesta.  I tako oprezno završavamo i posljednji brzinac, sretni što smo ipak u cilju i to na desetom mjestu u ukupnom poretku Mitrope te s nekoliko važnih bodova odlazimo kući na trenutno trećem mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally kupa, nakon dva održana natjecanja. Sljedeće natjecanje nam je doma, u Opatiji pa se nadamo da nas neće pratiti takve poteškoće te da ćemo pred našom publikom juriti ka novim uspjesima, rezimirao je Viliam Prodan. 

Ivica Siladić

Ivica Siladić i Jasna Durak po prvi su  se puta upoznavali sa vrlo zahtjevnim brzinskim ispitima te su utrku su završili na 15. mjestu Mitropa Rally Cup-a.

REZULTATI: http://www.delta-timing.hr/results/lavanttal15/

 

Tekst: Martina P.

Foto: Bmp-motorsportfoto , ES Art