Marko Cavor (AKK Zanatlija)

Najspretniji u ukupnom poretku regije Sjever - Marko Cavor (AKK Zanatlija)

Prekrasna sunčana i topla nedjelja izmamila je nekoliko tisuća stanovnika Slavonskog Broda i njihovih gostiju iz čitave Slavonije, Zagreba, a i mnoštvo prijatelja iz susjedne Bosne i Hercegovine i Srbije na glavni Brodski trg (popularni Korzo) kako bi uživali u sada već tradicionalnoj 17. po redu manifestaciji SB Auto Show 2011. u organizaciji AK SB Auto sport.

OSV SB - 29.05.2011. - Mnogobrojna publika

Mnogobrojna publika u Slavonskom Brodu

Popularni Slavonci okupili su na Korzu 11 auto kuća sa preko 150 automobila i motocikala, nekoliko auto škola, osiguravajućih kuća i predstavnike MUP-a… Kao popratni sadržaji organizirani su i razni programi za najmlađe kako bi im se kroz igru već u najranijoj dobi podigla svijest o sigurnosti u cestovnom prometu.
Glavna atrakcija dana bila je utrka OSV-a za Prvenstvo regije Sjever (PRS) i otvoreno prvenstvo Slavonskog Broda (OPSB) koja su se bodovala odvojeno. Na startnoj listi našlo se čak 70 vozača od čega je 18 vozača nastupilo u konkurenciji Prvenstva regije Sjever, dok su se ostali vozači natjecali u sklopu Otvorenog prvenstva Slavonskog Broda. Na startu se već tradicionalno pojavilo i zavidan broj vozača iz Bosne i Hercegovine (njih čak 20) i tri vozača iz Srbije.
Natjecanje se sastojalo od 4 vrlo atraktivna ispita spretnosti, a pobjedu u ukupnom redoslijedu PRS odnio je Marko Cavor / Zastava Yugo (AKK Zanatlija) ispred Hrvoja Čižmeka Chimbe / Zastava Yugo (AMK Dugo Selo) i Maria Hernauta / Zastava Yugo (AKK Zanatlija). Veliki peh doživio je popularni Tona (Antun Laušin) koji je nakon prva dva ispita i atraktivnih vožnji čvrsto držao prvu poziciju, da bi mu se na startu trećeg ispita zbog kvara na elektronici ugasio automobil i onemogućio ga u pohodu na prvo mjesto na kraju dana.

Antun Laušin (SAK Samobor)

"Dedu" napustila sreća - Antun Laušin (SAK Samobor)

U OPSB pobjedu je odnio Duranović Salko / Zastava 750 (SAK Komotin Jajce) ispred Malić Ivice / Lancia Y-10 (SAK Komotin Jajce) i Ključanin Vedrana / Citroen Saxo VTS (ZAK Zenica 1946).
U poretku Prvenstva Regije Sjever nije nastupila ni jedna vozačica, a u OPSB su bile tri od kojih je najuspješnija bila Martinović Mirela / Citroen Saxo VTS (ZAK Zenica 1946), druga Hadžirašidović Amira / Ford Fiesta (ZAK Zenica 1946) te treća Hadžirašidović Dženana / Ford Fiesta (ZAK Zenica)
Najbolji junior u poretku PRS bio je Ivan Rostohar / Zastava Yugo (AKK Zanatlija).

Vrlo atraktivni „Fićeki“ vozili su još i jedan poseban ispit gdje su bili i posebno bodovani u nekad vrlo popularnoj „Nacionalki“ u kojoj je pobjedu odnio Duranović Salko (SAK Komotin Jajce) ispred Lačen Borisa (SB Auto Sport) i Japundzić Aleksandra (Sombor).

Salko Duranović (SAK Komotin Jajce)

Salko Duranović (SAK Komotin Jajce)

Posebne nagrade dodijeljene su i trojici gostujućih vozača koji već punih 10 godina za redom posjećuju ovu manifestaciju, a to su Ivica Malić (SAK Komotin Jajce), Adelhaid Suljetović (TUZAMK-Tuzla) i Seifo Muhić (TUZAMK-Tuzla) iz susjedne nam BiH.

Ivica Malić (SAK Komotin Jajce)

Ivica Malić (SAK Komotin Jajce)

Još jednom velike čestitke dečkima iz SB Auto Sporta koji su pokazali da i nakon 17 uzastopnih godina još uvijek mogu prirediti odličnu zabavu koja iz godine u godinu bilježi sve bolje i bolje rezultate. Ovolikog broja vozača ne bi se posramili ni organizatori auto slaloma, a kamoli OSV koji očito ima svoju budućnost.
AUTOR: Dejan CIGLENEČKI