Protekli vikend u srcu Zagreba ispred zgrade Gradskog Poglavarstva AKK Zanatlija je upriličio oktanski vikend povodom 65 obljetnice kluba. Prvi dan bio je  rezerviran najmanje zastupljenu disciplinu autosporta Ocjensko spretnosne vožnje – popularno “čunjarenje”.

Predzadnja utrka prvenstva Hrvatske u toj disciplini na stazu je dovela 25 vozaćica i vozača.

vozači u obilasku poligona / Foto:Marko Šivak

vozači u obilasku poligona / Foto:Marko Šivak

Vrijeme koje je taj dan bilo promjenjivo na kraju je vozače i gledatelje relativno dobro poslužilo pa su sve vožnje prošle u najboljem redu uz atraktivne nastupe vozača iz 3 kluba. Natjecanje se bodovalo za Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Hrvatske. Nastupli su vozači iz AMK Dugo Selo, AK Dubrava te domaćini iz AKK Zanatlije koji su bili i najmnogobrojniji.

Najuspješniji u klasi 3 - Ivan Rostohar (AKK Zanatlija) / foto:Marko Šivak

Najuspješniji u klasi 3 – Ivan Rostohar (AKK Zanatlija) / foto:Marko Šivak

Atraktivnim nastupima kao i uvijek impresionirali su nas dečki iz Dubrave – Marko Palijan i Ivan Gašparović, koji su svojom Toyotom pokazali kako veliki auti mogu biti vrlo uspješni na malom poligonu i zahtjevnim ispitima. Usprkos njihoviim atraktivnim vožnjama pobjednik klase 3 taj dan bio je  Ivan Rostohar (AKK Zanatlija)  sa svojim BMW-om E30, koji je izvrsnim vožnjama zasluženo odnio svih 12 bodova i tako na samom kraju sezone pomutio račune dečkima iz Dubrave. Saša Čaklović je sa svojom Hondom završio na drugom mjestu, dok je treće pripalo Marku Palijanu.

Pobjednik klase 2 - Zlatan Dželilović (AMK Dugo Selo) /foto:Marko Šivak

Pobjednik klase 2 – Zlatan Dželilović (AMK Dugo Selo) /foto:Marko Šivak

Zlatan Dželilović je malom greškom u zadnjoj vožnji izgubio prvo mjesto generalnog poredka ali ipak je majstorskim vožnjama osigurao prvo mjesto klase 2 ispred Denisa Vidaka(AKK Zanatlija) i Vedrana Delimara (AK Dubrava) koji su taj dan se popeli na 2 odnosno 3 stepenicu pobjedničkog postolja.

Prva klasa je kao i uvjek imala najveću borbu. Klasa Fiata kako se ove sezone može nazvati imala je najviše borbe oko odluke o generalnom poredku kako taj dan tako i na kraju prvenstva. Dvojcu Krešo Merlić – Marko Cavor (obojica AKK Zanatlija) u ovoj borbi pridružio se i Hrvoje Čizmek (AK Dugo Selo) kao treći na kraju dana. Profesor OSV-a Krešo Merlić (AKK Zanatlija) i ovaj put je pokazao zašto je godinama jedan od najboljih te da mlade generacije  od njega puno mogu naučiti. Na kraju dana je a 5 sekundi prednosti potvrdio  prvo mjesto klase pa tako i generalke ispred Marka Cavora .

Na korak do "Merle" - drugoplasirani ukupno Marko Cavor (AKK Zanatlija)/foto: Marko Šivak

Na korak do “Merle” – drugoplasirani ukupno Marko Cavor (AKK Zanatlija)/foto: Marko Šivak

Gian Karlo Ciglar usprkos kvaru na automobilu dovezao se na prvo mjesto poretka juniora, na drugom mjestu je Petar Blažićko (AK Dugo Selo) te  na trećem Dario Merlić (AKK Zanatlija). Mlade nade su sve veća prijetnja staroj gardi pa nas druge sezone možda iznenade i borbom za generalni poredak.

Najspretniji junior - Gian Karlo Ciglar (AMK Dugo Selo) /foto: Marko Šivak

Najspretniji junior – Gian Karlo Ciglar (AMK Dugo Selo) /foto: Marko Šivak

U klasi Challenge Denis Vidak je uvjerljivo dokazao da je taj dan bio njegov dan i sa 17 odnosno 27 sekundi prednosti iza sebe ostavio Kovačević Vjekoslava (AMK Dugo Selo) i Blažićko Petra (AMK Dugo Selo)

Poredak žena je taj dan bio do zadnjeg ispita neodlučan. U 4 ispita 3 dame su pokazale da i njih ne treba zaboraviti. Ines Balić (AMK Dugo Selo) je taj dan najviše muke imala sa svojom Hondom Civic Sedan koja je bila kao brod na tako skučenom poligonu. Usprkos svemu tome Ines je pokazala da druge sezone s manjim automobilom će itekako biti pretendent na prve dvije stepenice pobjedničkog postolja. Na drugom mjestu poretka je Sandra Martić (AMK Dugo Selo) doke je na najvišoj stepenici taj dan stajala Dalila Delimehić (AKK Zaanatlija). Cure će na zadnjoj utrci sezone u predivnom Trogiru 13.11.2016 odlučivati o pobjednici PH za ovu sezonu s obzirom da su bodovno jako blizu.

U poretku klubova domaćin natjecanja AKK Zanatlija je zasluženo slavio na prvom mjestu, iza njih su AMK Dugo Selo i AK Dubrava

TEXT: Dalila Delimehić / FOTO: Marko Šivak