Foto: K. Horvatić

Foto: K. Horvatić

Crte, čunjevi, osmice, garaže, mišolovke. Običnim vozačima noćna mora, a ovim ljudima elementi za koje žive i kojima se toliko vesele. Ekipa iz Amk Dugo Selo dokazala je da OSV ipak nije zaboravljena diciplina…
Sezonu tehničkih disciplina koje se boduju za Prvenstvo Regije Sjever ove su godine otvorili vozači ocjensko spretnosnih vožnji. Utrka se održala 13. travnja, u odličnoj organiziji AMK Dugo Selo.
Lista prijava na kojoj se nalazilo čak 40 vozača obećavala je kvalitetan obračun vozača koji se već godinama jako dobro poznaju iz ove discipline, ali isto tako i onih mladih koji su ocjenski prepoznali kao najbolji i najjednostavniji način ulaska u svijet autosporta. Trud organizatora oko promidžbe natjecanja i discipline niti ove godine nije izostao te je utrka osim “službenog” imala i otvoreni dio natjecanja  u kojem su svi mogli testirati svoje umijeće za volanom, a tu je priliku iskoristilo njih čak 22.
Mnogobrojna publika pratila je majstorije vozača na pet različitih ispita spretnosti. Već na prvom ispitu spretnosti briljirao je prošlogodišnji pobjednik Zlatan Dželilović  iz susjedne Bosne i Hercegovine koji ove godine nastupa za Amk Dugo Selo. Pratili su ga odlični Krešo Merlić (Akk Zanatlija) i Ivan Živković (AK Sibinj) u Opel Corsama.
Drugi ispit najspretniji je bio aktualni prvak Hrvoje Čižmek (Amk Dugo Selo), a isti ispit spretnosti probudio je i nekadašnjeg prvaka Zagreba Marka Popovića (AK HBT Racing)  koji nas je u maminoj Nissan Micri podsjetio da nije zakržljao unatoč prošlogodišnjoj sezoni odmora.
Marko Popović (Međurečan foto)

Marko Popović (Međurečan foto)

Nakon prva dva ispita koji su bili nešto jednostavniji, Merlić je treći ispit vozio 0.71 sekundu brže od Popovića. Iako su oblaci cijelo vrijeme prijetili, kiša ipak nije pala. Treći ispit prelomio je utrku, jedan dio vozača počeo je gubiti koncentraciju, dok su oni najbolji pokazali kako takvim situacijama u ovoj disciplini nema mjesta. Četvrti ispit spretnosti uzeo je Dželilović, a pratio ga je  njegov dugogodišnji prijatelj Popović. Na tom je ispitu konačno prestao griješiti i Igor Mandić u Ford Focusu (AK HBT Racing), vozač “dugačke” klase 3 koji je zauzeo treće mjesto na tom ispitu.  Zadnji ispit samo je potvrdio najbolje, redom ponovno Dželilović, Čižmek, pa Mandić.
Utrka je završila pobjedom Zlatana Dželilovića. Drugoplasirani je bio Hrvoje Čižmek, a treće mjesto zauzeo je Marko Popović.
Da bi dokazali da ipak na mladima svijet ostaje pobrinuli su se juniori. Odličan je bio Matija Kekić u svom AX-u, a društvo u juniorima radili su mu Ciglar i Vinković. Nicol Baričević i Sandra Martić pokazale su da mogu parirati muškim kolegama. Unatoč velilikoj grešci na trećem ispitu, brža je bila Nicol Baričević u svom Citroen Saxu.
Međurečan foto

Međurečan foto

Pogledavši utrku unatrag, bilo je zaista odličnih vožnji. Iako možda nisu zauzimali vodeće pozicije na ispitima, vrlo spretni i brzi bili su slalomaši Agić i Srebačić. Prijašnjih sezona odlični Palijan, Gašparović i Delimar na ovoj su utrci malo kaskali za ostalima, no sigurno možemo očekivati njihov obračun sa prvom trojkom na sljedećim utrkama.
Sljedeći sastanak prijatelja OSV-a na rasporedu je u 4.svibnja, na zagrebačkoj “Kockici”.