5. nagrada AK Trogir - osv ocjensko spretnosne vožnje 2011

Na poligonu vojarne Seget odvožena su četiri ispita spretnosti i mini slalom (foto:Ante Jerčić)

Minulog vikenda Trogir je bio domaćin posljednje utrke OSV (ocjensko spretnosne vožnje) pod nazivom “5. Nagrada AK Trogir”, koja se bodovala za prvenstvo regije Jug. Dvadesetak natjecatelja podijeljenih prema duljini vozila u tri klase odvezlo je na poligonu vojarne Seget četiri ispita spretnosti. Usprkos prilično lošim vremenskim uvjetima, vrijedni domaćini iz AK Trogir uspješno su odradili posao i priveli sezonu kraju.

5. nagrada AK Trogir - osv ocjensko spretnosne vožnje 2011

Antonio Tomić /AK Oneum (foto:Ante Jerčić)

U najmanjoj klasi 1, ujedno i najpopularnijoj, u konkurenciji 8 vozača slavio je Alen Kapusta (AK Trogir) ispred Saše Milavića (AK Split Motorsport) i njegovog klupskog kolege Ante Mihaljevića. Tomislav Tomaš (AK Oneum) nakon cjelodnevnog vodstva u klasi i drugog mjesta generalke pretkraj je malo popustio i taknuo jedan čunj koji ga je prilično unazadio, no i pored toga uspio je osvojiti naslov u klasi.

5. nagrada AK Trogir - osv ocjensko spretnosne vožnje 2011

Najbolji u obje discipline - Ante Alduk /AKK Šibenik (foto:Ante Jerčić)

Klasu 2, zlatnu sredinu, uvjerljivo je pokorio Ante Alduk (AKK Šibenik) u VW Polu s ukupnim vremenom 1:56.47, ujedno i najboljim među svim vozačima.Josip Maršić (AK Oneum) svoju je Toyotu Starlet u cilj nakon četiri ispita uparkirao s vremenom 2:06.26, dok je treći bio Ante Barić (AK Trogir) sa Zastavom 128 i vremenom 2:10.23.

5. nagrada AK Trogir - osv ocjensko spretnosne vožnje 2011

Đorđe Studić (AK Mihovil) Zastavom Poli stigao do pobjede u klasi 3 (foto:Ante Jerčić)

U najvećoj, odnosno najglomaznijoj klasi 3 pobjedu je odnio Đorđe Studić (AK Mihovil) u, pazite ovo – Zastavi Poli. Drugi je bio Damir Ručević (AK Mihovil) u BMW-u, dok je do trećeg mjesta stigao Ante Gačina (AKK Šibenik) u Golfu.
Među juniorima najuspješniji je bio Ante Barić (AK Trogir) u Zastavi 128, ispred klupskog kolege Nikole Rožića u Ford Fiesti i Antonia Tomića (AK Oneum) u Yugu 55.

U poretku klubova, prvi je AK Trogir s 42 boda, drugi AK oneum Omiš s 35, a isti broj bodova ima i AK Mihovil Šibenik

Po završetku ocjensko spretnosnih vožnji održan je i “mini slalom” u dvije bodovne vožnje, bez odbijanja.Cilj natjecanja bio je, kako kažu domaćini, čisto za gušte. U konkurenciji 17 vozača najbolji je bio Ante Alduk ispred Nikole Rožića i Ante Đerneka. U klasnom poretku, Alduk je slavio u dvici, Rožić u klasi 3, dok je ukupno šestoplasirani Joško Makelja odnio pobjedu u klasi 1.