Sportski aerodrom Grobnik tradicijska je lokacija koja je proteklih  godina privlačila izuzetno veliki broj sudionika, ali prvenstveno i gledatelja, ljubitelja oktanskih uzbuđenja „specifične težine“, a ovog će vikenda, 1. i 2. srpnja  ponuditi  bogat i sadržajan dvodnevni program. Uz najbolje hrvatske street racere  i driftere nastup su najavili vozači okolnih zemalja. Očekivanja organizatora su dolazak 200-tinjak natjecatelja koji će prema interesu i pristupu biti podijeljeni u više disciplina.

Croatian Drift Challenge  u suradnji s Autoklubom Slavonija organizira „mega event“.

Street race Grobnik 2016. (snimio M.Krpan)

Posjetitelji Street Racea na dionici 402,336 metara moći će vidjeti utrke ubrzanja automobila razvrstanih po klasama među kojima će biti i automobila s preko 1000 konja. Međunarodni štih priredbe daje upis u FIA kalendar, te bodovanje međunarodnog HAKS Kupa A10, kao i Šampionata Bosne i Hercegovine. Posebnu atrakciju predstavlja nastup motociklista. Sve to prati uobičajena i zanimljiva izložba tuniranih automobila.

„Namjerno“ zanošenje vozila s bočnim klizanjem i maksimalnom kontrolom sadržano je u samo jednoj riječi – drift. Nastao u Japanu vrlo brzo se proširio svijetom privukavši zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila i naravno atraktivnost.

Oktanski vikend  festival na Grobniku je pred nama. Sve to prate uvjek prisutne i atraktivne hostese, a posjetiteljima se nudi osvježenje i prehrana. Cijena ulaznice je 50 kuna. Ulaz je u subotu 1.srpnja otvoren od 12 sati, a u nedjelju 2.srpnja već od 9 sati, a sve će potrajati do večernjih sati.