11.Katun Offroad 2011.

Posada Radović - Vivoda najbolja u "hardu"

U kratko vrijeme, nakon Labina i Motovuna, vozači terenaca proteklog su vikenda imali još jedan susret, ovoga puta na dvodnevnoj međunarodnoj manifestaciji “11.Katun off road”, koja se u organizaciji auto moto kluba “No Limits Istra” održavala na poligonu “Arena” kraj Buića, nedaleko od Pazina. Društvo od petnaest posada iz Italije, Slovenije te Hrvatske bez obzira na revijalan karakter utrke podijeljeni u hard i soft kategoriju dalo je maksimum u road-booku te brzincima na poligonu, kako bi postigli što bolje rezultate i došli do prestiža nad konkurencijom.

 

11. Katun Offroad 2011.

Najbolji "softaši" - posada Prodan-Jermaniš

Prema očekivanjima, glavnu riječ u obje kategorije vodile su buzetske posade iz ORK “Kamo oko vidi” i na kraju zasluženo slavili. Kod softaša , “konačno” bez pehova , utrku su najbolje odradili Robert Prodan i njegov suvozač Nenad Jermaniš , te su nakon zbroja svih ispita zasluženo zauzeli prvo mjesto. Drugi su bili predstavnici domaćina Boris Benci i Paolo Pasian, dok je dobro izdanje imala još jedna domaća posada koju su činili Marko Koraca sa suvozačem Nenadom Hrvatinom.
– Što se tiče konkurencije, bila je nešto manja, no bili su svi koji inače pretendiraju na vrh. Nešto manjem broju sigurno je kumovao i gusti raspored utrka u posljednje vrijeme pa se ne stignu pripremiti. I mi smo praktički direktno iz radione stigli na utrku i nakon dosta utrka prošli bez kvara, kazao je zadovoljan uspjehom vozač pobjedničke posade Robert Prodan.

 

11. Katun Offroad 2011.

Drugi u "softu" bili su domaćini Boris Benci i Paolo Pasian

Redovit gost na “Areni”, Josip Radović, tradicionalno je i ovoga puta pokazao zavidnu spretnost i znanje, a ponajviše smjelost, te je sa svojim suvozačem Romeom Vivodom odnio pobjedu u hardu ispred slovenske posade koju su činili Dalibor Klanc i Dalibor Draguzet, dok su treći bili Gianluca Coacanelli i Masimo iz buzetskog kluba.

11. katun Offroad 2011.

Popravci , sastavni dio off roada

U nedjelju su zasebno voženi brzinci gdje je Radović nastupio sa dva terenca u dvije različite kategorije i odnio pobjede.Najzanimljiviji je bio obračun kojeg je vodio sa klupskim kolegom Prodanom u kategoriji preko 2.000 ccm, a gdje su u njegovu korist prevagnule tek nijanse. Slavio je i u klasi dizel ispred Nenada Hrvatina , dok je klasa do 2.000 ccm pripala Slovencu Kristianu Vizintinu, a drugi je bio Goran Matošević.  (M.Pilat/Glas Istre)