Šestu godinu za redom Autoklub RI autosport organizirao je  dojmljivu i specifičnu sportsko turističku manifestaciju jedinstvena imena „6. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2015.“ što je okupio 20-tak  maškaranih vozila na dva,tri, četiri ili više kotača i 80-tak sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Rally se odvijao već ustaljenom trasom od Viškova, preko Kastva i Frlanije do Matulja, s ciljem na opatijskom kupalištu Slatina, a putem su razigranu karavanu pozdravljali brojni ljubitelji pusnih događanja na Kvarneru.

Uz maškarani štimunbg i niz prigodnih plaketa namijenjenih maškaranoj dojmljivosti vozačice i vozači su morali pokazati i sportsku vještinu vožnje među čunjevima na ispitima u Viškovu i Matuljima. U konkurenciji nelicenciranih vozača (amateri) ukupni je pobjednik  bio Goran Mavrinac iz Čavli u „VW Buba“, ujedno pobjednik i skupine „oldtimera“. U skupini vozila iz redovne proizvodnje pobjedio je  Kristijan Fičor iz Viškova u „Peugeotu 405“.Najuspješnija vozačica bila je Martina Bošnjaković iz Križišća u „Zastavi 750“, a među „terencima“ najbolje je vožnje pokazao Riječanin Matko Magaš u „Daihatsu Ferozi“. Na dva kotača vještom vožnjom do pobjede je stigao Sanjin Puž iz Matulja na „Yamahi X-City“.

IMG_5203

Izuzetno dobro odabrane maske vozila, ali i samih sudionika bile su presudne za niz specifičnih plaketa što ih organizator tradicionalno dodjeljuje pa su tako ocijenjeni od prvog do trećeg mjesta plaketom „Mašta maskom kaže svašta“ 1.Matrko Magaš Rijeka (maska „Šerifke“), 2.Martina i Bruno Bošnjaković Križišće (Daž), 3.Leo Cuculić Kukuljanovo (Taxi), „Domaće je domaće – etno look od Halubja do Liburnije“ 1.Kristijan Fićor Viškovo (Zatvorenici), 2.Nenad Mandić Matulji (Plavi Anđeli), 3.Samanta Kasap Kastav (Obrnimo se suncu); „Otkačeni maškarani oktanci“ 1. Marko Vojvodić Rijeka (Vavik kontra), 2.Ivan Mavrić Rijeka (Techno Car Vežica), 3.Goran Mavrinac Čavle (Grobnički Uncle Sam); „Puknuti oktanski jahač“ 1. Sanjin Puž Matulji (Klaun), 2.Jelena Ukalović Rijeka (Vežički jokeri), 3.Berislav Bošnjaković Križišće (Daž). Tri se plakete dodjeljuju samo po jedna i to „Oktanski pusni oscar jedinstva i sloge“ koju je dobio Zoran Lukenda iz Kastva za masku „OPG Staro železo“, „Vremešni extra ljepotan karnevalskog štiha“ Janez Doles iz Petelinja (Slovenija) za masku „Francuz“ i „Maske brišu granice – puknuti Europljani“ Dennis Tarlao iz Muggie (Italija) s maskom „Drvosječe“.

I ovogodišnju zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržali su  pokrovitelji Primorsko-goranska županija, općine Viškovo i Matulji, te gradovi Kastav i Opatija kao i njima pripadajuće turističke zajednice.

6.Rally-Halubje-Liburnija-sudionici-snimio-G.Kovačić

6.Rally-Halubje-Liburnija-sudionici-snimio-G.Kovačić