Antun Laušin - Lana Špiranec (SAK Samobor)

Antun Laušin - Lana Špiranec (SAK Samobor)

Sa dva najbolja vremena, dva druga i jednim trećim na ispitima spretnosti višestruki prvaci Hrvatske u OAR-u Antun Laušin i Lana Špiranec (SAK Samobor) pobijedili su na jučer održanom natjecanju “Noć u Kumrovcu”. Na drugu stepenicu pobjedničkog postolja popela se riječka posada Vlado Božičević-Goran Crnković(AK Rijeka), dok su se trećim mjestom u Kumrovcu okitile prošlogodišnje prvakinje OAR-a Luisa Božićević i Ingrid Kasap (AK RI Autosport).

Luisa Božičević - Ingrid Kasap (AK Ri Autosport)

Luisa Božičević - Ingrid Kasap (AK Ri Autosport)

Moramo spomenuti i kako sami kažu „vječno četvrtoplasiranu“ posadu Marko Popović-Nicol Baričević (AK HBT Racing) koji su se, u Micri koju im je velikodušno posudila Markova mama jer njihov Saxo još nije gotov, do četvrtog ispita uspješno držali na trećem mjestu ukupnog poretka. Sitne greškice opet su ih previše stajale i bacile ih natrag na dobro im znanu poziciju. Ipak, obzirom da su nastupali sa znatno lošijim automobilom, vrlo su zadovoljni rezultatom.

Marko Popović - Nicol Baričević (AK HBT Racing)

Marko Popović - Nicol Baričević (AK HBT Racing)

Na natjecanju u organizaciji AK Delta Sport startalo je ukupno sedamnaest posada, dok je do cilja uspješno stiglo njih trinaest.
U konkurenciji vozačica očekivano je slavila posada Luisa Božićević i Ingrid Kasap (AK RI Autosport) ispred Andree Rastowsky i Tatjane Pintar (AK Delta Sport).
Najbrži junior bio je Marko Božić (AK Zrinski).
Najmanja klasa 1 pripala je posadi Luisa Božićević-Ingrid Kasap /Autobianchi A112/. Drugi su bili Marko Cavor i Danijel Babić (AKK Zanatlija), / Zastava Yugo/.
U konkurencijom najbrojnijoj klasi 2 slavili su na prvom mjestu Antun Laušin i Lana Špiranec /Honda Civic/ na drugom mjestu Vlado Božičević-Goran Crnković /Opel Corsa/ te na trećem Marko Popović-Nicol Baričević /Nissan Micra/.
Posada AK Dubrava Marko Palijan – Ivan Gašparović /Toyota Corolla GT/ bila je najspretnija u konkurenciji klase 3 ispred Igora Baburića (AK Delta) i Maria Švaljeka(AMK Dugo Selo) / WV Golf / na drugom i riječke posade Helena Božičević – Goran Krišto (AK RI Autosport) /Škoda Fabia/na trećem mjestu.

Vlado Božičević - Goran Crnković (AK Ri Autosport)

Vlado Božičević - Goran Crnković (AK Ri Autosport)

Najuspješniji klub na natjecanju bio je AK Ri Autosport, na drugom mjestu AK Delta te na trećem AKK Zanatlija. Prvi i jedini tim na natjecanju bio je Autosport Božičević.

OAR Noć u kumrovcu - generalka

Pobjedničke posade na postolju

Foto by Filip Agić