Antun Laušin - Lana Špiranec (SAK Samobor)

Još jedan naslov - Antun Laušin - Lana Špiranec (SAK Samobor)

Sa najboljim vremenima svih pet posebnih ispita na posljednjem natjecanju OAR-a u Ravnoj Gori slavili su tata i kći – Antun Laušin i Lana Špiranec (SAK Samobor). Na drugu stepenicu pobjedničkog postolja popela se riječka ženska posada Luisa Božićević i Ingrid Kasap (AK RI Autosport) dok su se na treće mjesto u Ravnoj Gori plasirali zagrebački „dečki z’brega“ Marko Cavor i Mario Hernaut (AKK Zanatlija).
Za prestižnu titulu prvaka u ukupnom poretku nadmetali su se uoči posljednjeg natjecanja bodovno izjednačeni Antun Laušin – Lana Špiranec i Vlado Božićević – Goran Crnković (AK RI Autosport). Božičević i Crnković su se čvrsto držali trećeg mjesta ukupnog poretka sve do četvrtog posebnog ispita na kojem ih je pad koncentracije i krivi smjer izbacio iz borbe za naslov.

OAR Ravna Gora 2011 - ukupni poredak

Najuspješniji u ukupnom poretku

U konkurenciji vozačica očekivano je slavila posada  Luisa Božićević i Ingrid Kasap ispred Helene Božićević i Ive Bukvić (AK RI Autosport) na drugom te Andree Rastowski i Tatjane Pintar (AK Delta Sport) na trećem mjestu. Najbolji junior bio je  Marko Božić (AK Zrinski).
Najmanja klasa 1 pripala je Luisi Božićević i Ingrid Kasap dok su drugi bili Marko Cavor i Mario Hernaut.
U klasi 2 slavili su na prvom mjestu Antun Laušin i Lana Špiranec, na drugom mjestu Marko Popović-Nicol Baričević(AK HBT Racing) te na trećem Vlado Božičević i Goran Crnković.

Luisa Božičević - Ingrid Kasap (AK RI Autosport)

Najbolja ženska posada - Luisa Božičević - Ingrid Kasap (AK RI Autosport)

Riječke posade bile su uvjerljivo najuspješnije u poretku klase tri. Najspretniji su bili Marin Čohar (AK RI Autosport) i Ivan Pavlović (AK Rijeka) plasiravši se na visoko četvrto mjesto ukupnog poretka. Drugo mjesto u najdužoj klasi pripalo je Bojanu Sabovljevu i Igoru Krištu (AK RI Autosport), te treće Goranu Krištu i  Zoranu Graboviću (AK RI Autosport).
Najuspješniji klub na natjecanju bio je AK RI autosport, na drugom mjestu SAK Samobor te na trećem AKK Zanatlija. Prvi i jedini tim na natjecanju bio je Autosport Božičević.

Marko Cavor - Mario Hernaut (AKK Zanatlija)

Treći u Ravnoj Gori - Marko Cavor - Mario Hernaut (AKK Zanatlija)

Okončanjem natjecanja u organizaciji AK Quickly, sa suorganizatorima AK Ravna Gora i tehničkim izvoditeljem AK RI Autosport „1. Goranski ocjenski auto rally – Ravna Gora 2011.”  ova  je disciplina dobila svoje prvake i pobjednike za 2011.godinu.  Novi  prvaci u ukupnom poretku su već spomenuti višestruki prvaci Antun Laušin i Lana Širanec . Drugo mjesto u zbroju bodova zauzimaju Vlado Božičević i Goran Crnković te treće Luisa Božićević i Ingrid Kasap . Na kraju sezone u klasi 1 uvjerljivo prve su Luisa Božićević i Ingrid Kasap ispred Marka Cavora i Maria Hernauta.  Na najvišem postolju u klasi 2 nalazi se posada Laušin-Špiranec ispred Božičevića i Crnkovića dok su se na treće mjesto plasirali Vedran Delimar i Nino Čubić (AK Stubaki). Marko Palijan i Ivan Gašparović (AK Dubrava) pobjednici su klase 3, u kojoj je drugo mjesto zauzeo vozač Marko Božić (AK Zrinski) te treće Igor Baburić (AK Delta). Drugoplasirani suvozač u klasi tri je  Mario Švaljek (AMK Dugo Selo), dok je trećeplasirana suvozačica Marka Božića – Eda Sandalj (AK Buzet Autosport). Najbolja ženska posada je Luisa Božičević i Ingrid Kasap, te najbolji junior za 2011.godinu Marko Božić. U konkurenciji klubova uvjerljivo slave članovi AK RI Autosport, drugi su AKK Zanatlija, dok se trećim mjestom ukupnog poretka klubova okitila ekipa SAK Samobora. Najuspješniji tim ostao je Autosport Božičević Rijeka.

 

REZULTATI NATJECANJA

PH – Ukupno

PRZ – Ukupno

KUP – Ukupno

Zahvaljujemo ekipi AUTOŠKOLE REMETINEC na fotografijama!