Kronometar Vrsi 2011

Sav prihod od uplate startnine vozača AK Trogir će donirati Klubu roditelja neodonoščadi

U nedjelju, 25.ožujka, s početkom u 11 sati, na donjem parkiralištu Brodotrogira d.d. održat će se humanitarna utrka “AK Trogir za Palčiće” u organizaciji AK Trogir. Prihod od uplate startnine vozača, AK Trogir će donirati Klubu roditelja neodonoščadi “Palčići”. Vozači, svojim nastupom pokažite svoju humanost. Čestitke auto klubu Trogir na inicijativi.

O udruzi “Palčići”


Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” osnovan je u veljači 2010.g. u Zagrebu, a u lipnju iste godine i u Splitu. Osnovani su na inicijativu zdravstvenih djelatnika i roditelja s ciljem pomoći, edukacije i razmjene iskustva prijevremeno rođene djece, a djeluju pod motom – “Naša hrabrost njihova je snaga!”. Udruga djeluje na dugoročnom unapređenju skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu kojih se u Hrvatskoj rodi oko 5 posto godišnje.
Aktivnosti Udruge odvijaju se u suradnji i uz podršku EFCNI – Europske zaklade za brigu o novorođenoj djeci koja je prva paneuropska organizacija koja zastupa interese prijevremeno rođene djece i njihovih obitelji.
“Palčići Split” – sastaju se u Klubu trudnica Split na adresi Ruđera Boškovića 28. Svake druge i četvrte subote u mjesecu od 10-12h održavaju se radionice/družionice kada roditelji razmjenjuju iskustva i pomažu u međusobnim problemima prijevremeno rođene djece te im pomažu u rješavanju istih. Jednom mjesečno dolazi i fizioterapeut, gđa Martea Konsa kada individualno vježba sa svakim djetetom.
Više informacija o Palčićima možete pronaći na www.palcici.hr ili na facebook stranici .