3. Motorshow Poreč 2011.

Trodnevni oktanski spektakl u Poreču - 3. Motorshow Poreč 2011.

Treći porečki motorshow ovaj se vikend održava na novom porečkom parkiralištu nedaleko od dvorane Žatika. Tri dana oktanskih zbivanja održat će se pod motom “Desetljeće sigurnosti u prometu”, zajedničke akcije FIA-e i Ujedinjenih naroda.

 

3. motorshow Poreč 2011.

Atrakcija za publiku neće izostati - moto freestyle

Kako bi što veći naglasak dali prevenciji i sigurnosti u prometu, auto klub Skok racing iz Brtonigle, inače domaćin manifestacije, organizirat će susret kartingaša od 6 do 10 godina te izložbu njihovih kartinga, vožnje spretnosti za najmlađe na biciklima i motociklima, promotivnu vožnju najboljih kartingaša Hrvatske te distribuciju HAK-ovih materijala.

 

3. motorshow Poreč 2011.

U subotu se vozi PH u autoslalomu ; foto: M. Krpan

U subotu će se održati utrka prvenstva Hrvatske u autoslalomu, koja će ujedno označiti početak sezone ove popularne tehničke discipline, dok će u pauzama na stazi trenirati supermoto vozači koji svoju pozivnu utrku imaju sljedeći dan. Kaskaderi iz BMX i FMX serije pokazati će svoje vještine, a tridesetak Ferrarija, Porschea i Alfi iz Italije održat će utrku talijanskog prvenstva “5° Campionato Friuli Venezia Giulia Autostoriche e Ferrari Trofeo Tlustos 2011”.

3. motorshow Poreč 2011.

Stazom će voziti brojni zanimljivi automobili

Osim natjecanja, pažnju posjetitelja privlačit će prezentacija novih modela automobila, alata i sportske opreme, izložba i natjecanje “street style” automobila, zatim nadmetanje u glasnoći zvuka iz audio sustava, a za one koji vole stare dobre automobile tu je i izložba oldtimera. Dakako, biti će izloženi i brojni sportski, odnosno trkaći automobili.

 

3. motorshow Poreč 2011.

Najavljeno je "street style" i "db drag" natjecanje; (foto tuning-istra.hr)

– Nadamo se da ćemo ovom manifestacijom dati obol popularnosti automobilizma i automoto sporta općenito te da ćemo djelomično doprinijeti da Poreč ostane visoko na ljestvici popularnosti u našoj zemlji, kazao je organizator Edi Milokanović.