U subotu 22. siječnja, sa startom u Viškovu, održat će se karnevalski oktanski spektakl

U subotu 22. siječnja, sa startom u Viškovu, održat će se karnevalski oktanski spektakl

Počelo je novo, ovogodišnje karnevalsko ludilo. Podizanjem pusta u malim mjestima kvarnerskog zaleđa, oglasila su se i zvona, pa tradicijski običaji ponovo zaokupljaju pažnju svih koji drže do maškara i karnevala.
Početkom 2010. godine istinski sportski zanesenjaci riječkog Autokluba „RI autosport“, uz to ljubitelji maškara u svim oblicima, ulovili su se novog organizacijskog „vrućeg krumpira“. Pripremili su i izuzetno uspješno realizirali tada novo karnevalsko oktansko događanje uz to na sasvim novoj, zasigurno atraktivnoj lokaciji povezujući tako želje, interese i podršku četiri susjedne jedinice lokalne samouprave – dva grada i dvije općine zapadno od Rijeke. I uspjeli su u potpunosti. Upravo zato odlučili su ponoviti priču i ovih dana intenzivno pripremaju „2. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2011.“.

2. RALLY MAŠKARANIH OKTANACA HALUBJE - LIBURNIJA 2011.

Na dan Halubajskog karnevala, u subotu 22. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedan bez sumnje vrhunski spektakl, dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena a sve za ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova šarena motorizirana kolona nastaviti će put do srca Kastva – izvorišta „europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja. I sve će potom završiti u „staroj dami hrvatskog turizma“ biseru Kvarnera – Opatiji bajnoj.

2. RALLY MAŠKARANIH OKTANACA HALUBJE - LIBURNIJA 2011.

Specifičnost rallya je da su sva sudjelujuća vozila maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Prve godine bilo je 66 vozila sa više od 280 sudionika iz 30-tak mjesta zemlje i inozemstva, a vozila će i ovog puta biti razvrstana u četiri kategorije: „A“ – osobni automobili ( tri klase do 1000, do 1400 i više od 1400 ccm), „PvO“ – povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1984.g.), „TKG“ – terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila ( do 5,5 metara odnosno 3,5 tone), te „M“ – motocikli ( na dva ili tri kotača).

2. RALLY MAŠKARANIH OKTANACA HALUBJE - LIBURNIJA 2011.

„Mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, izuzetnom su podrškom drugu godinu za redom organizatorima i sudionicima otvorili gradski i općinski očevi Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije , uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Službeni osiguravatelj je riječko „Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena „Adriatic timing“, a partner u manifestaciji „Autocentar Marinići“. Uz to, samu realizaciju potpomažu i daju joj specifičan „miris i okus“ predstavnici brojnih karnevalskih grupa i udruga, kao i sportski suci auto, moto ili oldtimer klubova sa područja odvijanja rallya.

2. RALLY MAŠKARANIH OKTANACA HALUBJE - LIBURNIJA 2011.

Okupljanje sudionika je na igralištu Osnovne škole „Sv. Matej“ u Viškovu, dok je start i prvi ispit spretnosti u centru mjesta na parkiralištu „Milihovo“. Drugi je ispit u centru Matulja, a cilj i završno proglašenje sa brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina.
Rok za prijave je kratak, primaju se zaključno do 18. siječnja u AK „RI autosport“ (Ružićeva 8a), a predviđena su i dežurstva u TZ Viškovo u određene dane i sate. Sve su informacije dostupne na www: adriatic-timing.com ili www. aspgz.hr i e-mail: ri-autosport@vip.hr.

2. RALLY MAŠKARANIH OKTANACA HALUBJE - LIBURNIJA 2011.

Iskustvo organizatora i odabir lokacije održavanja ovog međunarodnog sportsko-turističko-karnevalskog rallya garancija su da će 22. siječnja opet biti izuzetan „puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će obogatiti i upotpuniti programe pusnih zbivanja na Kvarneru.

PROGRAM

Od 7,30 do 8,45 sati – VIŠKOVO – okupljanje na Sportskom igralištu Osnovne škole (verifikacija)
9,45  sati ……..- objava Liste sudionika ( Starta lista )
9,50  sati ……..- svečano otvaranje rallya na parkiralištu Milihovo
10,01 sati ……..- Start prvog vozila i vožnja IS1 – parkiralište Milihovo
10,15 sati ……..- Kastav – centar – pristizanje prvog vozila
okupljanje svih sudionika u centru Kastva – Trg M. Laginje
11,20 sati ……. – polazak iz Kastva u smjeru Matulja – po itinereru
11,35 sati ……. – Frlanija – pristizanje prvih vozila uz kraće zadržavanje
11,50 sati ……. – polazak iz Frlanije u smjeru Matulja – po itinereru
12,00 sati ……. – Matulji – parkiralište „Turist“- okupljanje svih sudionika
13,06 sati ……… – Matulji – centar – glavna prometnica –  vožnja  IS 2 –
– slijedi vožnja po itinereru u smjeru Opatije
13,30 sati ……… Opatija – CILJ RALLYA – Kupalište  Slatina  – ovjera VK
Oko 15,30 sati .. – kupalište Slatina – podjela priznanja najuspješnijima

VIDEO