Nagrada Križevaca 2012

Kako bi utrku učinio zanimljivijom, Gajs je u jednom trenutku okružio kružni tok i vratio  se na drugu poziciju iza Ercega

Goran Gajić Gajs ukupni je pobjednik jučerašnje utrke Nagrada Križevaca 2012, vožene na gradskoj stazi dužine 1500 metara. Gajs je odnio pobjedu u dvije klase i zabilježio najbolji krug utrke.

Nagrada Križevaca 2012

Lovorike za nedostižnog – Goran Gajić Gajs ispred Marka Ercega i Daria Horvata

U najsnažnijoj klasi 1000 Superstock Gajs je na Ducatiju pobjedio ispred Marka Ercega na BMW-u i Daria Horvata na Yamahi. Na startu utrke Gajs polako odmiče ostatku vozača, a slijede ga Horvat na drugom mjestu i Erceg na trećem. Nakon nekoliko krugova Erceg se probija na drugu poziciju, a Gajs već stvara značajnu prednost. Kako bi utrku učinio zanimljivijom, Gajs u jednom krugu produžuje svoj krug vožnjom oko kružnog toka i u utrku se vraća na drugoj poziciji iza Ercega.

Nagrada Križevaca 2012

Zanimljiva moto nadmetanja na gradskim ulicama

Već u sljedećem krugu Gajs se ponovno probija na vodeću poziciju, a Horvat pojačava tempo i uskoro prelazi Ercega u borbi za drugu poziciju. Sve bržom vožnjom sustiže Gajsa kod kružnog toka, dolazi do kontakta kotačima i Horvat pada na stazu. Iako mu je dosta vremena trebalo da ponovno pokrene motor, Horvat fenomenalnom vožnjom do kraja utrke uspijeva doći ponovno na treću poziciju.

Nagrada Križevaca 2012

Već tradicionalni burnout – Luca Tommasini

U klasi 600 Superstock pobjedu je također odnio Goran Gajić na Yamahi ispred Roberta Prožeka na Hondi i Luca Tommasinija na Triumphu. Tijekom dana voženo je još nekoliko Oldtimer utrka, kao i 125 SP, Yamaha kup, MZ kup i Tomos kup, a rezultate možete pronaći u nastavku.

Prenijeto s: AutoMoto-Portal

Rezultati utrka

Klasa 1000 Superstock

Klasa 600 Superstock

Klasa 125 SP

Oldtimer I + II

Oldtimer III + IV + V

Oldtimer VI + VII + VIII

Yamaha kup

MZ kup

Tomos kup