Start klase MX Open na požeškoj stazi Villare (foto: Romeo Pocrnić)

Start klase MX Open na požeškoj stazi Villare (foto: Romeo Pocrnić)

Proteklog vikenda na stazi Villare u Požegi startala je nova sezona prvenstva Hrvatske u motocrossu. U tradicionalno prvoj utrci sezone, koju je organizirao moto klub Požega Promet slavio je najtrofejniji hrvatski motociklist Nenad Šipek koji je u obje vožnje dominirao u MX openu, ispred Marka Leljaka koji se u dobroj kondiciji vratio na stazu nakon prošlogodišnje teške ozlijede. Treći je u cilj ušao Danijel Božić, dakle ponovo standardna trojka vrha najjače klase.

Motocross Požega Villare

Janko Martinac (foto: Romeo Pocrnić)

Mladi Luka Križnik od ove sezone nastupa u MX2 i odamh u prvoj utrci iznenadio je prvim mjestom ispred domaćina i jednog od najtalentiranijih motocrossista Hrvatske – Mateja Jaroša, koji se na stazi “zakačio” s Markom Leljakom što je rezultiralo padom obojice. U drugoj vožnji Jaroš je bio brži od Križnika i odnio ukupnu pobijedu s istim brojem bodova. Treće mjesto pripalo je Brunu Porobiću.
U juniorskoj klasi MX 85 najbolji je bio Matija Kelava ispred Luke Crnkovića te Martina Kaića.
Nastupio je ondje i Slovenac Jan Pancar zauzevši 2. mjesto u Otvorenom prvenstvu Hrvatske. Klasom MX 65 dominirao je Nikola Hranić ispred Mihaela Goleca i Kristijana Jakopca, dok je u najmanjoj MX50 slavila mlada dama – prošlogodišnja prvakinja Mia Ribić ispred Tomislava Kakše te Jelene Kundid.

Požega motocross Villare

B-ligaši na startnoj rampi (foto: Romeo Pocrnić)

Amaterska B liga također je ponudila zanimljivu utrku. U B-Open klasi najbolji je bio Janko Martinac ispred Duška Bande te Darija Ivanuša, dok je u B-250 klasi slavio Josip Horvat ispred Ivana Vrbančića te Josipa Pavlečića. Ivica Hukman bio je najbrži veteran, pobijedivši Marija Klanjčića i Miru Porobića. U kategoriji žena nastupile su samo sestre Marina i Monica Banković, te se zbog premalog broja natjecatelja ova utrka neće bodovati za kup HMS-a. Inače, Monica je u obje vožnje bila brža.

Sljedeća utrka vozi se na Uskrsni ponedjeljak u Savskom marofu.