Ugledno priznanje u rukama mladog asa - zlatna kaciga Maxu Herendiću

Ugledno priznanje u rukama mladog asa - zlatna kaciga Maxu Herendiću

Hrvatski motociklistički savez, putem svojih komisija za motokros i superkros, u Donjoj Stubici, gdje je tradicionalno gostoljubiv domaćin bio motokros klub KIA – Božić, podijelio je nagrade i priznanja najboljim vozačima motokrosa i superkrosa u protekloj sezoni, te nagrade klubovima i timovima. Ispred HMS-a nazočan je bio glavni tajnik Marijan Papić, a priznanja su još dijelili predsjednici komisija; Antun Karas za motokros i Miljenko Pernar za superkros, te jedan od funkcionera Saveza dr. Ivica Balagović i kao domaćin, Marijan Božić.
Za najboljeg motociklista u 2011. godini proglašen je Nenad Šipek, dok je mladi Max Herendić konačno, naknadno, primio Zlatnu kacigu HMS-a (NA SLICI), za tri uzastopno osvojena prvenstva države u superkrosu, od 2008. do 2010. godine.
Po disciplinama, najboljima su proglašeni; Nenad Šipek u motokrosu i superkrosu kod seniora, te Luka Križnik u motokrosu, a Max Herendić u superkrosu za juniore. Nagrade su dobila prva trojica vozača u svim disciplinama, kao i klubovi i timovi sponzora. Najboljim organizatorima proglašeni su: TRP – Marović za domaće prvenstvo, te MK Karas Team za organizaciju utrke EMX Open prvenstva Europe.
Legendarnom Goranu Goričkom namijenjena je nagrada za cjelokupni doprinos motociklističkom sportu, no “As z bregov”, koji je prošle godine spektakularno na Mladini oprostio od aktivnog motokrosa, nije bio nazočan na toj dodjeli u Donjoj Stubici.

Preuzeto sa stranice www.motocross-jaska.com