Na stazi Radizel među svjetskom MX3 konkurencijom nastupila su naša tri najbolja vozača - Šipek, Božić i Leljak

Na nedavnoj utrci svjetskog MX3 prvenstva u motocrossu na stazi Radizel u slovenskoj Orehovoj vasi kraj Maribora, nastupila su naša tri najbolja vozača. Nenad Šipek zauzeo je vrlo vrijedno osmo mjesto. U prvoj utrci bio je odličan šesti, a u drugoj na 11. poziciji. Druga dvojica hrvatskih predstavnika nisu mogla pratiti njegov tempo. “Jazzer” Božić u drugoj vožnji zauzeo soldino 24.mjesto, dok će Marku Leljaku utrka ostati u nemilom sjećanju.

Naletio na pale vozače i teško ozlijedio rame - Marko Leljak (foto: motocross-jaska.com)

Naime, nije samo ostao bez plasmana i bodova, već je zadobio i teške ozljede lijeve ruke i ramena. Leljak je  već na prvom zavoju u prvoj utrci naletio na skupinu palih vozača. Pao je i on, vrlo nezgodno, a još je na njega naletjela druga grupa vozača ! U tom općem kaosu, Leljak je zaista loše prošao, zadobio teže ozljede i hitno je prebačem u bolnicu u Mariboru. Nakon pružene pomoći prevežen je u Traumatološku bolnicu u Zagrebu. Ustanovljeni su mu prijelom lijeve nadlaktice, te iskočeno rame, uz popucale sve ligamente na tom vrlo osjetljivom dijelu. Operiran prošle srijede. Sad je započela njegova duga i mukotrpba rehabilitacija. Liječničke prognoze, naime, govore o najmanje tri, četiri mjeseca mirovanja. Tako je za Leljaka sezona gotova. No, nadamo se ipak ne i sportska karijera tog vrsnog motokros reprezentativca.

Inače, na utrci je očekivano slavio Švicarac Julien Bill, u obje utrke ispred svog najvećeg rivala Francuza Milka Potiseka, dok je treći bio finski rutiner Antti Pyrhonen.

 

Izvor: motocross-jaska.com