Holeshot MX Open - Kozarevac 2011

Sjajna motocross nadmetanja u prašnjavom Kozarevcu - Nenad Šipek na čelu MX open klase

Kozarevac, na Tjelovo tradicionalni domaćin prvenstva Hrvatske u motocross-u,  okupio je vozače, ali i brojne gledatelje na šestoj utrci sezone, koja se osim prvenstva Hrvatske bodovala i za Otvoreno prvenstvo HR. Prašina na stazi bila je neizbježna zbog visokih temperatura posljednjih tjedana, organizator je pokušavao popraviti stanje navodnjavanjem staze između utrka, no staza se (pre)brzo sušila.

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Na treningu najbrži, no ispred Šipeka na koncu nije mogao - Marko Leljak

Unatoč najbržem vremenu na treningu, Marko Leljak u utrci nije uspio prekinuti pobjednički niz Nenada Šipeka, koji je pak bio najbrži u obje vožnje i nastavio dominaciju pokazujući ostalima kako još moraju “jesti palente” da bi ga prestigli. Iza Leljaka na pobjedničko postolje popeo se Danijel Božić, dakle prva trojka je tradicionalna (i) ove sezone.

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Dominantni domaćin - Hrvoje Karas

U nešto slabijoj, ali nipošto manje atraktivnoj klasi MX2 očekivano je bio najbrži domaćin Hrvoje Karas koji je slavio u obje vožnje prikupivši maksimalnih 50 bodova. Požežanin Matej Jaroš, trenutno vodeći u klasi, nije mogao pratiti tempo Karasa koji doslovce zna svaki centimetar ove staze napamet. Treći je bio Karasov klupski kolega Bruno Porobić, koji je u prvoj vožnji pao,no uspio se probiti do četvrtog mjesta,dok je u drugoj vožnji bio treći.

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Sjajan nastup - Bruno Porobić

Među juniorima, u klasi 85 slavio je neuhvatljivi Luka Križnik, drugi je bio Matija Kelava a treći Luka Crnković. Jedan slovenski predstavnik Miran Kovačić, inače jedini natjecatelj bodovan za Otvoreno prvenstvo Hrvatske, u prvoj vožnji imao je problema s motorom,a potom je i pao te završio na posljednjem mjestu. U sljedećoj vožnji završio na četvrtom i time se plasirao na ukupno osmu poziciju klase. U klasi 65 dominantan je bio Max Herendić ispred Nikole Hranića i Antonia Ivšića.

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Uvjerljiv u MX85 - Luka Križnik

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Najbrži u MX65 - Max Herendić

Problemi zbog nedostatka natjecatelja nastavljaju se u klasi MX 50, gdje su ponovo na startnu rampu izašli tek Mia Ribić i Tomislav Kakša, stoga se nisu mogli bodovati službeno u prvenstvu. Mia je pobijedila u obje vožnje. Ponovo pozivamo roditelje čiji najmlađi imaju afiniteta za motocross da se aktiviraju u klubove i nastupe na državnom prvenstvu, jer prava je šteta da bodovi najmlađih propadaju isključivo zbog nedostatka natjecatelja .

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Sjajna među najmanjima - Mia Ribić

U novoosnovanoj rekreativnoj “B-ligi”, U Open klasi, na pobjedničko postolje vratio se Renato Sokolović. Drugi je bio Nikola Jadan koji je trenutno vodeći u klasi (njegovom plasmanu je pogodovala teška ozljeda Alena Mikulića, dotad nedostižnog) , a treće mjesto pripalo je Ivanu Pavlečiću koji je jedini nastupio na dvotaktnom motoru.

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Najbrži među rekreativcima u B-Open - Renato Sokolović

U slabijoj klasi 250, nastavljene su žestoke borbe između vodećih u klasi. Za najviše mjesto na postolju borili su se Paolo Bezuh i Tomislav Hrdelja pobjedivši svaki u jednoj vožnji, čime su se bodovno poravnali, no prvo mjesto pripalo je Hrdelji zahvaljujući boljoj nastupu u drugoj vožnji. Na trećem mjestu završio je Josip Horvat.

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Nakon borbe za najviše postolje B-250, uspješan Tomislav Hrdelja

U klasi Žene, prema našem mišljenju nepravedno smještene u “B-ligu”, na pobjedničko postolje vratila se leteća Vodnjanka Marina Banković, prošlogodišnja ukupna pobjednica, ispred Danijele Janković i ove sezone sjajne sestre Monice. U “Veteranima” ponovo je najbrži bio Tihomir Hrdelja, ispred Steve Kovačevića i Marijana Vurneka.

Kozarevac 2011. - prvenstvo Hrvatske u motocrossu

Ponovo na najvišem postolju - Marina Banković

Pred nama su još dvije utrke prvenstva Hrvatske, no ostaje upitno dali će se održati. Naime, zbog isključivanja MCK Jaske iz saveza, utrka na Mladini 26. lipnja neće se održati. Također, obzirom da MK Racer više nije član HMS-a, upitna je utrka u Kozarevcu 25.rujna, no vjerujemo da će se kao organizator ponovo ponuditi MK Karas team. Neslužbeno smo saznali i da postoji mogućnost da uz Kup republike Hrvatske 16.listopada u Rakovom Potoku bude održano i prvenstvo Hrvatske.

 

Napisao i snimio Borna Vincek