Motocross  Petrinja

Leteći Leljak s probušenom gumom do ukupne pobjede (foto:B.Vincek)

Protekle nedjelje na stazi Zelena Dolina u Petrinji održana je treća utrka prvenstva Hrvatske u motocrossu.Unatoč promjenjivom i kišnom vremenu, natjecanje je okupilo solidan broj gledatelja koji su imali prilike uživati u vrlo napetim borbama. Prva vožnja krenula je standardnom dominaciojom rutinera Nenada Šipeka u klasi MX Open,no u drugoj su za njega počeli problemi.Prvo je doživio težak pad odmah nakon starta, a potom ostao bez stražnje kočnice, da bi kasnije ponovno se prizemljio pri čemu je na njega naletio mladi Luka Križnik.Odustajanje Šipeka dobro je iskoristio oporavljeni Marko Leljak odnijevši pobjedu na dramatičan način, obzirom da je posljednjih nekoliko krugova odvezao na probušenoj gumi. Leljak je slavio i u ukupnom poretku utrke, ispred domaćina Maria Barića koji je pokazao hvalevrijdne vožnje i zasluženo visoki plasman, dok je treći bio Danijel Božić.

Motocross  Petrinja

Pobjeda u MX2 - Matej Jaroš (foto:B.Vincek)

Motocross Petrinja

Dominik Tešić (foto B.Vincek)

Požežanin Matej Jaroš odnio je pobjedu u klasi MX2, drugi je bio njegov najveći suparnik Hrvoje Karas,a treći Luka Križnik koji stigavši iz klase MX85 opasno grize za sam vrh klase. Matija Kelava je apsolutno dominirao u klasi MX 85 ispred Luke Crnkovića te Martina Kaića. Kod juniora u klasi MX 65 slavio je Nikola Hranić ispred Mihaela Goleca i Kristijana Jakopca.U klasi MX 50 slavila je prošlogodišnja prvakinja Mia Ribić ispred Tomislava Kakše te Patrika Ujčića.

“B liga”
U B-Open klasi najbolji je bio Janko Martinac,apsolutno dominirajući ispred Darija Ivanuša te Matije Župetića. Josip Pavlečić slavio je u B-250,ispred Ivana Vrbančića te Antuna Mrazovića. U kategoriji veterana pobijedio je Ivica Hukman,drugi mjesto zauzeo je Dominic Tešić,a treći je bio njegov brat Sasha Tešić. Kategorija žena se vozila zajedno sa B-250 i za istu klasu bodovala, budući da su nastupile tek sestre Banković. Monica je bila brža od Marine u obje utrke.