MK 4 Rijeke

Atraktivni dvoboji na novoj karlovačkoj stazi Logorište (foto: KAŠonline)

Hladno i vjetrovito vrijeme nije zaustavilo preko tisuću gledatelja željnih motocross uzbuđenja da u nedjelju posjete karlovačku stazu u Logorištu i bodre preko 70 vozača i vozačica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Ondje se naime, u organizaciji moto kluba “4rijeke”, održala međunarodna pozivna motocross utrka, gdje su se vozači svrstani u klase MX85,B liga OPEN i 250, MX2 i dakako MX-OPEN nadmetali u ukupno dvije vožnje.

Velik odaziv publike usprkos hladnom vremenu (foto: KAŠonline)

Velik odaziv publike usprkos hladnom vremenu (foto: KAŠonline)

Obzirom da se na startu pojavio Nenad Šipek (MŠD Zabok), već od početka je bilo jasno tko je favorit utrke. Leteći Zagorac na svojoj Yamahi od 450 ccm dominirao je cijelu utrku i rutinski završio, ostavivši iza leđa Danijela Božića (MCK KIA Božić) i Ivicu Hukmana (TRP Marović). U klasi “MX 2″ pobjedu u obje vožnje odnio je slovenac Dejan Zver ispred drugoplasiranog Bruna Porobića (MK Karas team) i trećeplasiranog Karla Leškovića (MŠD Zabok).
Alen Mikulić, član kluba Calderiva Vodnjan, pobijedio je u klasi B” open”, u konkurenciji 16 motocrossista. Mladi istarski motociklist bio je najbrži u obje vožnje ispred Danijela Vujice i Nikole Jadana, oba članovi MŠD Zabok.
Klasom “B 250” sigurno je vladao Paolo Bezuh (MCK Petrinja), dok je drugi bio domaćin Marin Benić (MK 4Rijeke), a treći Josip Pavlečić (TRP Marović).

Start klase "MX B Open"

Start klase "MX B Open" (Foto: KAŠonline)

Među najmlađim “letećim” motociklistima u klasi “MX 85” najbrži je bio Luka Križnik (KIA Božić) ispred MAtije Kelave (MCK Ključ Brdovečki) te svog klupskog kolege Luke Crnkovića. Mladi osvajač zlatne kacige, Maks Herendić iz Jastrebarskog, dominirao je klasom “MX 65” i pobjegao preostaloj dvojici, Nikoli Hraniću (MK Bedekovčina) i Mihaelu Bezuhu (MCK Petrinja). U najmanjoj, ali i najnebrojnijoj klasi “MX 50” svojeg klupskog kolegu iz MCK Marović, Kristijana Jakopeca, pobijedila je Mia Ribić.

Osim najbržima po klasama, dodijeljene su i dvije posebne nagrade: Gabor Sagmajster iz Srbije proglašen je najboljim veteranom, dok je Jaskanc Igor Dresar osvojio priznanje za – najatraktivniji pad. U svakom slučaju, staza u gradu na četiri rijeke, zajdno sa svojim organizatorima koji su priredili odličan motocross spektakl, pokazala je da ima velikog potencijala za budućnost. Ostalo je na – savezu.

Detaljni rezultati  dostupni su na ovom linku