Pepečev Brijeg

Brojni natjecatelji na "Pepečevom brijegu"u Savskom Marofu (foto: Sanja BEREND)

Hrvatski motocrossisti već tradicionalno Uskrs i uskršnji ponedjeljak provode na okupu, u Savskom Marofu gdje se na stazi “Pepačev brijeg” po sunčanom i toplom vremenu održala druga utrka sezone.

Pepečev Brijeg

Bez prave konkurencije - Nenad Šipek (foto: Sanja BEREND)

Prema očekivanjima, najbrži je bio favorit Nenad Šipek koji je u MX Open klasi vrlo uspješno odolijevao pritiscima ostalih vozača te na koncu i slavio ispred Danijela Božića i Igora Ermakore, dok su iza njih redom u cilj stizali Antonio Kossi, Mario Barić, Igor Fonović, Danko Braim i drugi …

Pepečev Brijeg

Sjajan nastup u MX85 konkurenciji - Luka Križnik (foto: Sanja BEREND)

U također snažnoj MX2 konkurenciji briljirao je Matej Jaroš koji je iza leđa ostavio Marka Tumbrija i Hrvoja Karasa. MX85 konkurenciju poharao je mladi Luka Križnik slavivši u obje vožnje, ispred Matije Kelave i Martina Kaića. Zlatna kaciga Max Herendić u juniorskoj MX 65 konkurenciji ništa nije prepuštao slučaju i preciznim i sigurnim vožnjama stigao do još jedne pobjede, iza leđa ostavivši Antonija Ivšića i Nikolu Hranića. Da motocross nije samo muški sport dokazala je djevojčica Mia Ribić koja se hrabro upustila u “fight” s Kristijanom Jakopcem i Jelenom Kundid i u obje vožnje zasluženo slavila.

Pepečev Brijeg

Preciznim vožnjama do uvjerljive pobjede u MX65 - Max Herendić (foto: Sanja BEREND)

Pepečev brijeg

Među najmanjima u MX50 slavila Mia Ribić (foto: Facebook)

U konkurenciji veterana ( + 40), koja je od ove dobila vlastitu klasu unutar tzv. B-lige, najbrži je bio Tihomir Hrdelja ispred Steve Kovačevića i Marijana Vurneka. Među ženama najbrža je bila Marina Banković ispred svoje sestre Monice i trećeplasirane Danijele Janković.

Pepečev Brijeg

Najbrži u Openu B-lige - Alen Mikulić (foto: Facebook)

U B-lizi, u konkurenciji 250 ccm najbrži je bio Paolo Bezuh ispred Marina Benića i Marina Grosa, dok je u Open kategoriji dominaciju potvrdio istarski vozač Alen Mikulić ispred Nikole Jadana i Danijela Vujice.

Pepečev Brijeg

Niti padova nije nedostajalo, srećom bezopasnih (foto: Sanja BEREND)

Spomenimo još i klupsko natjecanje u kojem su slavili vozači MŠD Zabok ispred MKK Calderiva i MCK Jaska. Među juniorima slavili su članovi MK Bedekovčina ispred MCK Jaska i MCK Ključ Brdovečki. U konkurenciji B – lige najuspješniji klub bio je karlovački MK Četiri rijeke

Sljedeća motocross stanica je u Pakracu već u nedjelju, na praznik rada.