prva utrka prvenstva Hrvatske u motocrossu

Bez konkurencije - Nenad Šipek (foto: motocross-jaska.com)

Nenad Šipek po tko zna koji put dokazao je kako je u Hrvatskoj jednostavno nedostižan. Na prvoj utrci prvenstva Hrvatske u motocrossu u obje vožnje bio je brži od Danijela Božić i Igora Ermakora.

proglašenje klase Open

Najbrži u klasi Open (s lijeva na desno): Danijel Božić, Nenad Šipek, Igor Ermakor (foto:motocross-jaska.com)

Uz obnovljenu i proširenu požešku stazu Villare sunčano i toplo vrijeme privuklo je oko tisuću gledatelja koji su imali prilike uživati u uzbudljivim nadmetanjima, atraktivnim skokovima, ali svjedočiti i brojnim padovima.

Pad Ivana vitulića

Padova također nije nedostajalo - Ivan Vitulić (foto: facebook.com)

U MX2 kategoriji, koja se smatra najsnažnijom nakon Šipekove “MX open”, domaćin Matej Jaroš u obje vožnje je dominirao ispred Marka Tumbrija i Hrvoja Karasa.

Uzbudljiva nadmetanja u svim klasama (foto: facebook.com)

Mladi i iznimno nadareni motocrossist Luka Križnik osvojio je klasu MX 85 ispred borbenog Matije Kelave, dok je treće mjesto izborio Martin Kaić.

Max Herendić

Max Herendić na najvišoj stepenici nakon trilera (foto: motocross-jaska.com)

Jedna od najmlađih zlatnih kaciga, Zagrepčanin Max Herendić slavio je u MX 65 nakon žestoke borbe s Nikolom Hranićem. Naime, Max je pao u prvoj vožnji i nakon pravog trilera stigao do druge pozicije, da bi u sljedećoj vožnji bio najbrži, dok je Hranić bio tek treći. U zbroju obje vožnje, Herendić je bio prvi, Hranić drugi, dok je do trećeg mjesta stigao odlični mladi Slovenac Max Mausser.    Kod najmlađih, u klasi MX 50, Kristijan Jakopec bio je brži od srčane djevojčice Mie Ribić.

Ponovo oformljena rekreativna "B liga" (foto: facebook)

Ponovo oformljena rekreativna "B liga" (foto: facebook)

U ponovo pokrenutoj “B -lizi”, tzv. rekrativnoj, u najjačoj “Open” kategoriji slavio je mladi istarski vozač Alen Mikulić ispred Duška Bande i Simona Buntaka. U “250” konkurenciji, najuspješniji je bio Tomislav Hrdelja, drugi je bio Marin Gros a treći Marin Benić.

Monica Banković

Monica Banković prva među ženama (foto: MCK Calederiva)

U konkurenciji žena nastupile su svega dvije djevojke, sestre Banković. Marina je pala u prvoj vožnji, a time i odustala od utrke, ostavivši prostor mlađoj sestri Monici da stigne do dvostruke pobjede. U kategoriji veterana slavio je Tihomir Hrdelja ispred drugoplasiranog Steve Kovačevića i Pere Hečimovića.

Sljedeća utrka na rasporedu je 25. travnja u Savskom Marofu.

REZULTATI