Karasov brijeg - Kozarevac 2011. - Motocross

Nedodorljiv- Nenad Šipek (foto: B.Vincek)

Minule nedjelje na stazi “Karasov brijeg” u Kozarevcu, domu organizatora “Karas teama”, održalo se posljednje ovogodišnje natjecanje prvenstva Hrvatske u motocrossu. Iako se atraktivna staza polijevala nekoliko puta, prašina je bila neizbježna, no podnošljiva vozačima i publici. Okupilo se ondje pristojna brojka ljubitelja letećeg oktanskog sporta  koji su uživali u atraktivnim borbama za posljednje bodove prvenstva najboljih hrvatskih vozača. Krenimo redom.

U najjačoj klasi MX open slavio je, a tko bi drugi, Nenad Šipek, i posljednji put ove sezone prašeći drugoplasiranog Danijela Božića, dok je treće mjesto zauzeo Igor Ermakora.

Karasov brijeg - Kozarevac 2011. - Motocross

Pehist - Hrvoje Karas

Interesantno je bilo u klasi MX2 u kojoj je glavni favorit bio domaćin Hrvoje Karas, koji je nakon u obje vožnje bio sporiji od sjajnog Požežanina Mateja Jaroša. Karas je pao u drugoj vožnji i zaostao najmanje 30sekundi, kasnije je smanjivao vremensku razliku, no dalje od drugog mjesta nije mogao, a time je i izgubio titulu prvaka. Treće mjesto pripalo je Karasovom klupskom kolegi Bruni Porobić.

Kozarevac Motocross 2011

Matej Jaroš

U klasi MX 85 nije nastupio već otprije poznat prvak Luka Križnik, koji se pak okušao u MX2 klasi. Slavio je Matija Kelava, iza kojeg je u cilj ušao Luka Crnković, dok je na trećem mjestu završio Enio Petković. Max Herendić standardno je slavio u klasi MX 65. Ipak, ne predmočno. Dapače, kiksao je u drugoj vožnji gdje je od njega bio bolji drugoplasirani Nikola Hranić, no zbog lošijeg plasmana u prvoj vožnji Hranić nije uspio srušiti Herendića s trona. Treći je utrku završio Antonio Ivšić. U najmanjoj klasi MX 50 pobijedio je Tomislav Kakša, iza njega se našao Kristijan Jakopec sa istim brojem bodova te Mia Ribić, no Jakopec je završio na drugom mjestu zbog bolje druge vožnje.

Kozarevac Motocross 2011

Paolo Bezuh

B-liga donijela je niz zanimljivih borbi. U Open klasi najbrži je bio Nikola Jadan ispred Ivana Pavlečića i Matije Župetića. Paolo Bezuh slavio je u klasi 250 ispred Antuna Mrazovića, dok je treći završio Tomislav Hrdelja. U veteranima je ponovo slavio Tihomir Hrdelj ispred Steve Kovačevića te Kreše Besednika. Klasa “Žene” nije se održala zbog izostanka svih vozačica.

Donosimo neslužbene pobjednike prvenstav po klasama:

MX Open – Nenad Šipek

MX2 – Matej Jaroš

MX85 – Luka Križnik

MX65 – Max Herendić

MX50 – Mia Ribić

B-VET  – Tihomir Hrdelja

B-Open – Nikola Jadan

B-250 – Paolo Bezuh

B-Žene- Monica Banković

 

Ukupni poredak i pregled sezone uskoro očekujte na portalu Racing.hr.