„Nagrada grada Kastva 2017.“, automobilistička utrka na kružnoj stazi Automotodroma Grobnik drugog je dana zaključena novom pobjedom Buzećanina Valtera Nežića u Prvenstvu Hrvatske, ali i iznenađujućom pobjedom Radisava Drljevića u Business VIP Kupu.

Start PH za povijest 39.godine starog asfalta (snimio M.Krpan)

Iskusni i trofejni buzetski automobilist Valter Nežić, član AK Buzet Autosport, na najbolji je način zaključio izvrstan vikend na grobničkoj stazi. Poslije pobjede u prvoj utrci dan ranije, već od starta druge u Seat Ibizi nije dozvolio nikakvo iznenađenje. Poveo je, u početnim krugovima stekao prednost ispred konkurenta koju je bez problema održao sve do cilja u koji je ušao sa šest sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Splićanina Ante Alduka (AK Dubrovnik racing). Alduk se svojom Hondom Civic TypeR na drugu poziciju probio tek dva kruga prije kraja prestigavši u uvijek atraktivnom „zagrebačkom“ zavoju Opatijca Rajmonda Terčića (AKK Zanatlija) kojem ovaj vikend neće baš ostati u sjećanju. Naime prvog je dana propustio start u obje konkurencije, da bi ovim trećim mjestom druge PH utrke samo djelomično bio zadovoljan.

ALDUK (8) i NEŽIĆ (12) na startu (snimio M.Krpan)

Nežić i Alduk pobjednici su svojih klasa u državnom prvenstvu, a uz njih slavili su još Sven Gorup (AKK Zanatlija), Romano Radić (AK Dubrovnik racing), Stipe Bekavac (AK Solin), Maro Franić (AK Dubrovnik racing) i Denis Šroler (AK Delta Sport), dok su drugu ekipnu pobjedu tijekom vikenda superiorno ostvarili članovi AK Dubrovnik racing. Pomalo neočekivano znatnih je tehničkih problema imao Žarko Knego (AK Dubrovnik racing) okončavši ipak utrku svojom Hondom ali s dva kruga manje od pobjednika.

RADIĆ,GORUP i BAROVIĆ (snimio M.Krpan)

Da sudionici Business Vip Kupa „isprobavaju“, bez unaprijed zacrtanih namjera, sve verzije pravilnikom predviđenih kombinacija tijekom utrka pokazala je i druga utrka grobničkog vikenda.Na startne su se pozicije prva šestorica prve utrke posložili obrnutim redom pa se tako u prvom redu našao Bogdan Drakulić. No, trenutak starta nije mu bio uspješan. Motor njegove seat Ibize se ugasio i jednostavno je ostao „ukopan“ tek metar dva od startne linije. Zbog toga je utrka prekinuta već u prvom krugu, start je ponovljen i sve je izvrsno iskoristio mladi Radisav Drljević (AKK Zanatlija) iza kojeg su se vodile zanimljive borbe.

UTOVIĆ,DRLJEVIĆ I NEŽIĆ (snimio M.Krpan)

Prva je četiri kruga drugu poziciju držao „vip“ gost u Kupu Valter Nežić ispred sve boljeg ove sezone Hrvoja Utovića koji se do kraja uspio oduprijeti svima u svom zaležu. Zasluženu pobjedu ostvario je Drljević uz 1,117 sekunde prednosti ispred Utovića, treći je bio Nežić, ali bodove Kupa za tu poziciju dobiva Niko Pulić koji u ovoj utrci očito nije mogao bolje od četvrtog mjesta. Vrijediu istaknuti da je kao pobjednik prve utrke i startao tek sa šeste pozicije, a u utrci je najveći napredak očekivao učinio Rajmond Terčić probivši se tijekom deset krugova s posljedne pozicije do šestog mjesta.

Sudionici Business VIP Kupa (snimio M.Krpan)

Poslije ove, sad već pete utrke sezone u vodstvu Business Vip Kupa ostaje Dubrovčanin Niko Pulić.

Prvenstvo Hrvatske nastavlja se već prvog vikenda u srpnju nastupom Zalužanima nadomak Banja Luke (BiH), dok će Vipovci na ljetni odmor do 20.kolovoza kada ih očekuje gostovanje i utrka u Slovačkoj.

Nagrada grada Kastva zasigurno će ući u povijest Automotodroma Grobnik. Bit će to posljednja automobilistička službena bodovna utrka održana na 39 godina starom sloju asfalta grobničke „ljepotice“ na čijoj rekonstrukciji radovi kreću 3.srpnja. Zlatnim će slovima ostati upisana imena posljednjih pobjednika Valtera Nežića (PH) i Radisava Drljevića (VIP Kup).

RADISAV DRLJEVIĆ (snimio M.Krpan) (1)