Druga sezona hrvatskog „Business VIP Kupa – Make Roads Safe“, čiji je organizator i nositelj zagrebački Auto karting klub Zanatlija startala je na Automotodromu Grobnik. Kišno vrijeme pokvarilo je dan vozačima, njih 11 koliko ih se okupilo na otvorenju sezone koja će objedinjavati isključivo nastupe na kružnim stazama na Grobniku, u Sloveniji i Slovačkoj. Kup je zasnovan prvenstveno kao promocija globalne desetogodišnje svjetske akcije FIA „Make Roads Safe“, podržane i od UN-a čiji je cilj svim vozačima skrenuti pažnju na činjenicu da „cesta nije pista“, kako bi se i na taj način smanjio i broj ozlijeđenih i broj poginuli u svakodnevnom prometu, a posebno djece.

Start nove sezone BVK po kiši (snimio M.Krpan)

Već sami treninzi naznačili su favorite, iako su neki i ugodno iznenadili. Prvu si je startnu poziciju osigurao legendarni Dubrovčanin Niko Pulić koji je tako nastupom u BVK Kupu otvorio novu stranicu svojih nastupa. Najbolje vrijeme bilo je 1:52,114 minuta, dok se iznenađujuće za konkurente u prvom redu do Pulića našao Karlo Babić čije je vrijeme bilo tek 102 tisućinke slabije.

Pulić je u utrci poveo, ali u petom krugu vodstvo prepustio Opatijcu Rajmondu Terčiću. Slijedio je do dva kruga pred kraj lov Pulića na Terčića, da bi nakon izlaska iz zagrebačkog zavoja Pulić ostao usamljen na čelnoj poziciji, a Terčić je nakon neizbježne situacije u kojoj je ostao na stazi nastavio tempom koje ga je dovelo do druge pozicije uz ktrajnji zaostatak za pobjednikom Pulićem od 4,025 sekundi. Terčiću ostaje za utjehu najbolje vrijeme kruga u utrci 1:52,302 minuta uz prosjek 133,611 km/sat.U njihovu zaleđu vodila se prava mala bitka trojca Valter Nežić, Božidar Tomulić i Karlo Babić. Nežić je na ovoj utrci bio VIP gost tako da je trećim mjestom postolja, uz bodove kupa, dan zaključio Božidar Tomulić.

Pobjednik prve utrke – NIKO PULIĆ (snimio M.Krpan)

Uoči same utrke u press centru Automotodroma, pred kamerama Kreator TV koji je pratio utrku, dijelom i direktnim uključenjem, upriličena je svečanost uručenja priznanja trojici najuspješnijih sudionika prošlogodišnje prve sezone Business Vip Kupa u kategoriji „mlađi od 40“. Pehari su pripali Karlu Babiću, Radisavu Deljeviću i Božidaru Tomuliću.

Slijedeći nastup s dvije utrke u jednom vikendu sudionike BVK očekuje u susjednoj Sloveniji 3. i 4. lipnja na novoj stazi Gaj nadomak Cerklja, kada se u okviru CEZ utrke vozi i Prvenstvo Republike Hrvatske na kružnim stazama.

Rezultati utrke: 1.Pulić 22:48,135 minuta, 2.Terčić +4,025 sekundi, 3.Tomulić +10,980, 4.Babić +11,389, 5.Sajko +15,407,…

Rajmond Terčić (snimio M.Krpan)