Međunarodna kružna utrka FIA CEZ privukla i 25 hrvatskih vozača

Slovenski automobilistički sport dočekao je svoj dan. Slobodnim treninzima danas 2.lipnja od 12 do 17,30 sati i formalno će se otvoriti oktanski vikend na novoizgrađenoj kružnoj auto i moto stazi „Gaj“ nadomak Cerklja ob Krki. Zamišljeni projekt zgotovljen je samo u prvoj fazi, uređena i sigurnosno opremljena, a prije koji dan i licencirana staza duljine 2.004 metra na prostorima nekadašnjeg vojnog poligona i aerodroma.

-Prvu smo fazu izgradnje našeg novog poligona Gaj, staze za automobilistička i motociklistička natjecanja priveli kraju i veselimo se tom značajnom iskoraku koji puno znači svima koji se bavimo oktanskim sportom, a posebno ljubiteljima brzina – kazao je na prigodnom susretu s novinarima u ljubljanskom sjedištu nacionalne automobilističke sportske asocijacije AŠ 2005 njen direktor Dagmar Šuster.

Ovog vikenda, 3. I 4. Lipnja održava se prva službena, ujedno međunarodna automobilistička priredba KHD Cerklje 2017. S bogatim i sadržajnim dvodnevnim programom. Uz utrke FIA CEZ Prvenstva Srednjeuropske zone na kružnim stazama, uz koje se boduju državna prvenstva Slovenije i Hrvatske, slovenski Pokal Renault Twingo, hrvatski Business VIP Kup, pridružit će se i sudionici prvenstva povijesnih vozila, te discipline autoslaloma koja je u Sloveniji tek u začetku. Organizator AŠ 2005 uz tehničku pomoć moćne ekipe Avtokluba Lamko očekuju više od 70 sudionika u različitim konkurencijama.

Nova slovenska staza Gaj – Cerklje

Za kružne utrke prijavljeno je 46 vozača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a među njima 25 hrvatskih iz pet klubova. Ovim se nastupom, s dvije bodovne utrke, prva u subotu, druga u nedjelju, otvara ovogodišnje Prvenstvo Republike Hrvatske na krugu, dok će Bussiness VIP Kup u Seat Cuprama upisati drugu i treću utrku ovogodišnje sezone u kojoj će isključivo voziti kružne utrke.

Legendarni Niko Pulić povratak na staze i sezonu je otvorio pobjedom na Grobniku prije desetak dana, no i za njega i za ostale vožnja novom „kratkom“ stazom Gaj bit će nepoznanica i izazov više. Zanimljiv će biti rasplet utrka i PH i našeg Kupa.

Subotnji program počinje u 8 sati slobodnim treningom, a od 10 sati slijede treninzi s mjerenjem vremena za startne pozicije. Subotnje utrke počinju u 13 sati a otvaraju ih naši „VIP-ovci“. Nedjeljno jutro od 9 sati predviđeno je za „Warm up“, a utrke kreću već od 10,30 sati.