Automotodrom Grobnik prvi će put ove sezone ugostiti najbolje hrvatske vozače kružnih auto utrka. U organizaciji Auto sportskog kluba Kastavac čiji je partner Udruga Auto staza Grobnik u subotu 24. i nedjelju 25.lipnja održava se „Nagrada grada Kastva 2017.“ za koju se u dvije službene konkurencije prijavilo 30 vozača. Ova će utrka ući zasigurno u povijest grobničke staze obzirom da će se posljednji puta voziti službena utrka automobilista na asfaltnoj podlozi staroj 39 godina, a koja kreće u konačnu rekonstrukciju i polaganje novog sloja asfalta od 3.srpnja.

Rajmond Terčić (snimio M.Krpan)

Drugo je ovo ovogodišnje natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske na kružnim stazama. Prvo je bilo prije tri tjedna u Sloveniji, na novoj stazi „Poligon Gaj“ kod Cerklja ob Krki, a za Grobnik se prijavilo 15 vozača iz šest klubova. Predvode ih trenutno vodeći u grupama PH  poslije Slovenije, pa tako Sven Gorup (AKK Zanatlija) ima samo bod prednosti ispred Maria Barovića (AK Župa Dubrovačka). S dvije pobjede grupe do 2000 ccm sezonu je otvorio višestruki prvak Žarko Knego (AK Dubrovnik racing), dok je zasigurno znakovit dvostruki uspjeh jednog od najiskusnijih hrvatskih vozača kruga Buzećana Valtera Nežića (AK Buzet Autosport) koji je uz maksimalan broj bodova u najbrojnijoj grupi automobila preko 2000 ccm iza sebe ostavio ni manje ni više nego Niku Pulića (AK Dubrovnik racing) i Rajmonda Terčića (AKK Zanatlija) koji su bodovno izjednačeni. U ekipnoj kjonkurenciji očekivano je vodstvo natrofejnije ekipe kružnih staza Autokluba Dubrovnik racing koja i ovog puta  na Automotodrom Grobnik stiže čak sa sedam vozača.

ŽARKO KNEGO (AK Dubrovnik racing) snimio M.Krpan

Koracima „na milje“ naprijed korača, nakon nekoliko godina prošle sezone uveden novi hrvatski kup. Make Safe Roads Business VIP Kup čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub Zanatlija.

Uz sadržajan dvodnevni program i posebne promocije kupa čiji je cilj promicanje svjetske globalne UN i FIA akcije „Sigurno u prometu“ sudionici kupa ugostit će i ponekog Vip vozača iz redova poznatih, a vozit će dvije bodovne utrke. Vipovci su sezonu začeli prije mjesec dana kišnom utrkom na Grobniku, nastavili s dvije bodovne u Sloveniji, a kako im je ovogodišnja sezona posvećena isključivo kružnim stazama, ovog će vikenda odraditi polovicu sezone. Novopridošli as u redove Vipovaca je natrofejniji hrvatski automobilist Dubrovčanin Niko Pulić (AK Dubrovnik racing) koji je potvrdio svoje znanje i iskustvo i s dvije pobjede vodeći je ispred Opatijca  Rajmonda Terčića (AKK Zanatlija) čiji je zaostatak čak 14 bodova. Bodovna izjednačenost je u poretku za treće mjesto koje sa samo dva boda manje od Terčića drže Karlo Babić, Tomislav sajko i prošlogodišnji pobjednik Kupa Goran Popović. Svima je iznenađenje pobjedom u drugoj utrci u Cerklju priredio u svom prvom nastupu Hrvoje Utović, pa će očito Grobnik u dva nastupa biti užareni mamac za svaku sekundu, za svaki bod prestiža. Vrijedi spomenuti da Babić spada u skupinu mlađih do 40 godina.

VALTER NEŽIĆ (AK Buzet Autosport) snimio M.Krpan

Subotnje jutro rezervirano je od 9,15 sati za treninge u kojima će se definirati startne pozicije, dok subotnji set utrka kreće od 12,15 sati za PH, odnosno VIP kup u 14,25 sati. Nedjeljni program starta slobodnim treninzima u 9 sati, a druge bodovne utrke tijekom vikenda kreću u 10  sati. Uz PH i VIP Seat kup tijekom dana na grobničkoj stazi i dijelu parka vozača odvijat će se sadržajan program i promo vožnje brojnih sudionika Grobnik Track Daya, tradicionalne i česte automobilističke manifestacije čiji je nositelj Auto staza Grobnik, ujedno suorganizator službenih bodovnih utrka.