Nadomak Banjaluke (BiH) na automotodromu „Zalužani“  ovog vikenda 1. i 2. srpnja održava se  međunarodna auto utrku na kružnim stazama pod nazivom „Nagrada Banja Luke 2017.“.Sportski auto i moto savez BiH organizaciju je povjerio RaceMAsters MotorSportu koji je uspješno organizirao i nedavno održano natjecanje autoslaloma na istoj stazi. Boduje se FIA CEZ – Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Šampionat Bosne i Hercegovine,  Prvenstvo Republike Hrvatske, kao i Prvenstvo Republike Srpske.Organizator očekuju 40-tak vozača, koji će u nastupima biti podijeljeni u tri „divizije“.

Ovom utrkom, na stazi dugoj 3.250 metara, nastavlja se ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske na kružnim stazama, a prethodili su nastupi u Sloveniji (Gaj-Cerklje) i proteklog vikenda Grobnik. Među sudionicima je 13 hrvatskih vozača, a predvode ih trenutno vodeći u PH po grupama:Marijo Barović (AK Župa Dubrovačka), Stipe Bekavac (AK Solin), Žarko Knego (AK Dubrovnik racing) i Valter Nežić (AK Buzet Autosport).

U subotu od 7 do 10 sati je administrativni i tehnički prijam vozača i automobila, a od 12 sati na rasporedu su treninzi za startne pozicije. Prva bodovna utrka očekuje se oko 15 sati, dok je nedjelji program podijeljen u dva dijela, slobodni trening (warm up) od 9 sati, a drugi „set“ bodovnih utrka kreće od 12 sati.