Na Automotodromu Grobnik u subotu 20.svibnja otvara se nova, druga sezona hrvatskog „Business VIP Kupa – Make Roads Safe“ čiji je organizator i nositelj zagrebački Auto karting klub Zanatlija. Prošlogodišnja sezona protekla je u natjecanjima 15-tak vozača u više različitih disciplina, od kruga i brda, preko autoslaloma i rallya, da bi ovogodišnji kalendar od svibnja do studenog objedinjavao isključivo utrke na kružnim stazama u Hrvatskoj, Sloveniji i Slovačkoj.

Goran Popović (snimio M.Krpan)

Prvo od šest natjecanja, u kojem se očekuje nastup 15 do 20 vozila, odvijat će se kroz jednu bodovnu utrku na Automotodromu Grobnik u sklopu cjelodnevne manifestacije Track day. Sva ostala natjecanja u sezoni predviđaju po dvije bodovne utrke i to Cerklje (Slovenija) 3.-4.lipnja, Grobnik 24.-25.lipnja, Slovakiaring (Slovačka) 19.-20.kolovoza, Cerklje 23.-24.rujna i Grobnik 10.-11.studenog. Business VIP kup odvijat će se u sklopu dvodnevnih programa utrka hrvatskog prvenstva ili FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone. Ovaj hrvatski kup zasnovan je prvenstveno kao promocija globalne desetogodišnje svjetske akcije FIA „Make Roads Safe“, podržane i od UN-a čiji je cilj svim vozačima skrenuti pažnju na činjenicu da „cesta nije pista“, kako bi se i na taj način smanjio i broj ozlijeđenih i broj poginuli u svakodnevnom prometu, a posebno djece.

Za upravljačem Seat Ibiza Cupra 1.8 Tsi uz većinu sudionika prošlogodišnjih utrka naći će se i neki novi vozači, uglavnom dobro znani ljubiteljima auto sporta u nas. Osnovom rezultata prve sezone dodijeljeni su i startni brojevi pa će tako s brojem 1 u noivu sezonu krenuti prvi pobjednik BVK Zagrepčanin Goran Popović, s brojem 2 Osiječanin Zoran Kotromanović, dok će broj 3 pripasti Zagrepčaninu Tomislavu Sajku.

Subotnje okupljanje na Grobniku zakazano je za 8 sati i predviđene administrativne zadaće verifikacije i tehničkog prijema. Prvi od dva treninga krenut će od 10 sati, drugi oko 11,20, da bi bodovna utrka startala u 13 sati. Sve zanimljivosti, kao i susret s novinarima u 11,45 snimit će ekipa Kreator TV čije će emisije i prilozi biti emitirani na brojnim domaćim lokalnim i nacionalnim televizijama.