Nakon samo tri kruga do vodeće pozicije - Ivan Pokos (foto: Autorevija.com/vipla_s)

Hrvatski automobilist Ivan Pokos pobjednik je kružne utrke održane na banjalučkoj stazi Zalužani, koja se pod organizacijskom kapom “Brkić servisa” bodovala za novoosnovani regionalni kup “Sigurnost na cestama” te državna prvenstva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije te Crne Gore.

Pokos je za upravljačem Honde Civic type R nastupao u diviziji 2 (grupa N) u konkurenciji 16 vozala i startavši s devete pozicije odmah započeo s probojem prema vrhu poretka. Nakon svega tri kruga stigao je na prvo mjesto i na njemu ostao do kraja utrke. Drugi je bio debitant Boris Sikimić, a treći i najbrži u 1400 N Dejan Stojić.

U diviziji E 1, u kojoj je nastupilo 25 vozača, očekivano je najbrži bio Mikica Vesnić (Srbija), a iza njega su ostali Crnogorci Danko Bakrač i Željko Ivanović. Divizija 3, grupe A/SP, okončana je dominacijom vozača iz Srbije. Najviše postolje na podiju osvojio je Aleksandar Tošić ispred Dragana Stojkovića i Rudolfa Pešovića. U diviziji 4 nastupile su klase H15 šampionata BiH i klase 5 u šampionatu Srbije. Najbrži u klasi H15 bio je Branimir Simić ispred Nermina Muhamedagića i Damira Ljubića. U klasi 5 slavio je Vladimir Panić ispred Saše Jovanovića. Nebojša Atanacković i Dejan Petković nisu završili trku. U diviziji 5 nastupila je klasa 2 za šampionat Srbije, ali rezultati su objavljeni kasnije, jer je bilo posla za suce zbog prijava nesportske vožnje. U diviziji 6, tzv. malom N slavio je Todor Stamenković, drugi je bio Branislav Cvetić, a treći je kroz cilj prošao Bojan Milanović.

Izvor: Nezavisne.com

AMATERSKI VIDEO