KRUŽNA UTRKA NA STAZI „GAJ“

Na međunarodnoj utrci 27 hrvatskih vozača

LJUBLJANA – Drugi put ove godine na na novoizgrađenoj kružnoj auto i moto stazi „Gaj“ nadomak Cerklja ob Krki ovog se vikenda, 22.i 23.rujna održava međunarodna automobilistička utrka pod nazivom „Nagrada Lema Racing“, a u organizaciji slovenske tvrtke „Vožnja“ d.o.o.Natjecanje se boduje za državna prvenstva Slovenije i Hrvatske, slovenski Kup AŠ 2005, hrvatski Business V.I.P. kup (Seat) i Endurance Twingo Cup. Nastup je prijavio 60-tak vozača među kojima je 27 hrvatskih iz
osam klubova.
Završno je ovo natjecanje hrvatskog kružnog prvenstva nakon nastupa na ovoj istoj stazi, a potom na Grobniku i u Banja Luci (BiH). Tijekom vikenda voze se dvije bodovne utrke, a izgledni prvaci Hrvatske po grupama su trenutno vodeći Mario Barović (AK Župa Dubrovačka), Stipe Bekavac (AK Solin), Žarko Knego (AK Dubrovnik racing) i Valter Nežić (AK Buzet Autosport), dok je još jedan ekipni naslov već osigurao najtrofejniji klub kružnih staza AK Dubrovnik racing.
Sudionici prošle godine pokrenutog Business V.I.P. Kupa sa Seat Cuprama, čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub Zanatlija, ove sezone nastupaju samo na kružnim stazama. Za njima je već sedam bodovnih utrka na Grobniku, u Cerklju i Slovačkoj, a novi ispit je na dvije slovenske utrke ovog vikenda. Vodeći u konkurenciji 15 vozača je istinski automobilistički as Dubrovčanin Niko Pulić (AK Dubrovnik racing), dok ga, s odmakom, bodovno prate Hrvoje Utović i Rajmond Terčić, članovi AKK Zanatlija. U konkurenciji vozača mlađih od 40 godina trenutno je najuspješniji Karlo Babić (AKK Zanatlija), ujedno četvrti ukupnog poretka.
Subotnji program počinje u 7 sati verifikacijom i tehničkim prijemom vozila, od 8 sati slijede slobodni treninzi, a od 9,35 sati treninzi s mjerenjem vremena za startne pozicije. Subotnje utrke počinju u 13,10 sati, dok nedjeljno jutro kreće od 8,45 sati kvalifikacijskim treningom, dok drugi „set“ bodovnih utrka počinje u 12 sati.

Miroslav KRPAN