Kronometar Tar 2012

Prva generalka - Zoran Vidmar (AK Petar Klepac)

Pulski automobilist Zoran Vidmar (AK Petar Klepac) pobjednik je prve kronometar utrke sezone održane protekle nedjelje na tarskom kartingdromu. Na dvostrukom natjecanju u organizaciji auto kluba Skok racing zasebno se bodovao lijevi i desni krug kao dvije odvojene utrke. Na 600-ak metara dugoj stazi Vidmar je svojim monstruoznim narančastim Yugom iza leđa ostavio ukupno 64 natjecatelja «nabrijana» na skupljanje prvih bodova u prvenstvu Hrvatske, Istarske rivijere te novoosnovanom prvenstvu 2. kategorije (bivša regija Zapad).

Kronometar Tar 2012

Lijep prizor - mnogobrojna publika (foto:K.Tadijić)

Među njima i aktualnog prvaka Dejana Kopajtića (AK Rijeka) kojem je posljednje dvije sezone nesebično ustupa automobil. U generalnom poretku bio je četiri sekunde brži od Gorana Sikirice (AK Ri autosport), dok je njegov mladi ali iskusni klupski kolega Tomislav Muhvić završio treći.
– Zbog iznimno teške konkurencije, očekivao sam maksimalno borbu za treće mjesto, stoga je pobjeda u Taru za mene bila potpuno neočekivana, a kako mi je ovo prva generalka u životu, dvostruko sam zadovoljan, kazao nam je nakon utrke Vidmar priznavši kako mu je u rezultatu malo pomoglo i vrijeme.

Kronometar Tar 2012

Vodeći u prvoj vožnji, ukupno treći - Tomislav Muhvić (AK Petar Klepac)

Naime, zbog čestih promjena vremena u kojima bi nakratko padala kiša, a potom izvirivalo sunce, brojni natjecatelji imali su «maler» da voze na kišom natopljenoj stazi. To se najviše odrazilo na Kopajtićev rezultat, koji je nakon dva najbrža treninga u utrku krenuo kao veliki favorit, no kišni oblak ga je usporio te je s deset sekundi zaostatka za nakratko prvim Muhvićem pao na daleko deseto mjesto. Skliska staza bila je veliki izazov za pojedine vozače, a poneki su, iz hira ili naprosto neiskustva, pretjerano pritiskali papučicu gasa i zabavljali mnogobrojnu publiku piruetama i skupljanjem guma uz stazu.

Kronometar Tar 2012

Prvi u klasi 4 - Marin Nežić (AK Buzet autosport)

Prvi trojac generalnog poretka jednak je i u sportskoj klasi 5, dok je u «četvorci» (sport klasa do 1.400 ccm) slavio iskusni Buzećan Marin Nežić (AK Buzet autosport) ispred domaćina Donalda Milokanovića (AK Skok racing) i njegovog klupskog kolege Ivice Popovića.

Kronometar Tar 2012

Najbrži u serijskoj klasi 3 - Goran Crnković (Ri autosport)

Zanimljivo je bilo u serijskoj klasi 3 (preko 1.600 ccm) gdje je svoj prvijenac u klasi i ujedno prvu kronometar pobjedu ostvario Goran Crnković (AK Ri autosport) u Peugeotu 207 RC. Drugoplasirani Toni Malinarich (AK D.T.) kasnio je tek sekundu nakon četiri vožnje, dok je treći bio Zagrepčanin Marko Mirosavljević (SAK Samobor), iskusni slalomaš koji je u svom prvom kronometar nastupu ostvario zbilja sjajan rezultat na potpuno nepoznatom terenu.

Tar kronometar 2012

Kronometar prvijenac - Marko Mirosavljević Bojler (SAK Samobor)

Kronometar Tar 2012

Povratnik u kronometar - Muhamedali Maksuti (AK Istra racing team Pazin)

Članovi Istra racing teama iz Pazina bili su uvjerljivi u klasi 2 (serija do 1.600 ccm). Povratnik u kronometar utrke Muhamedali Maksuti bio je uvjerljivo brži od Danijela Grubiše te Alberta Ivančića, a sva tri vozača nastupala su u Peugeotima 106.

Kronometar Tar 2012

Najbrži među najmanjima - Leo Ilinić (Buzet autosport)

U najmanjoj klasi 1 (do 1.200 ccm) nastupila svega tri vozača i jedna dama, veteranka Ljiljana Kamenar (AK Rijeka). Pobjedu je odnio Leo Ilinić (AK Matulji racing) u Fiat Unu ispred Matea Topića u Renaultu 5 i Igora Bogovića (AK Buzet autosport) u Fiat Puntu. Zoran Vlahović (AK Pula-Rovinj) najbrži je bio u dizelskoj klasi 6 ispred Nenada Hrvatina i Vlade Božičevića (AK Ri autosport).

karting Tar 2012

Karting nadmetanje najmlađih sudionika u pauzama između vožnji

Sljedeća utrka održava se 15. travnja u sklopu porečkog «motorshowa».

FOTOGALERIJA

REZULTATI