Donald Milokanović

Trenutno vodeći - Donald Milokanović (AK Skok racing)

Na posljednju kronometar utrku sezone, koja će se u organizaciji AK Skok Racing i RI autosport Hrvatske u nedjelju, 19.prosinca, održati na poligonu uz grobnički automotodrom, prijavilo se 56 natjecatelja iz 14 hrvatskih klubova

Natjecanje pod nazivom “Nagrada RI-SKOK 2010.” boduje se za kup Hrvatske, Prvenstvo regije Zapad i Prvenstvo Istarske rivijere pa je očekivano najveći broj natjecatelja iz Istarske i Primorsko goranske županije, no da je riječ o diciplini koja ima perspektivu na razini Hrvatskoj, potvrđuju prijavnice čak i iz krajnjeg juga zemlje.

Utrke će se održati na kratkoj improviziranoj stazi dugoj oko 580 metara. Službeno otvorenje utrke, nakon jutarnjeg treninga, na rasporedu je u 10,45, a prva vožnja u 11 sati. Sve tri vožnje trebale bi biti okončane do 14 sati, nakon čega slijedi sjednica žirija i proglašenje pobjednika.

Vrijedi spomenuti i da vremenska prognoza najavljuje smirenje za subotu, stoga se organizatori nadaju kako će nedjeljna utrka proći bez zimskih neprilika. (Racing.hr)

Napeta završnica

Treće natjecanje odlučuje pobjednike u svim konkurencijama. Poslije dva natjecanja u ukupnom poretku dva boda prednosti ima mladi Donald Milokanović (Skok racing)  ispred prvog pobjednika prvog natjecanja krono Kupa Hrvatske iskusnog Dejana Kopajtića (RI autosport). U konkurenciji  juniora sa po jednom pobjedom izjednačeni su Nino Andrejević (Buzet autosport) i Ivan Pulić (Dubrovnik racing), a među vozačicama Iva Peruško (Pula-Rovinj) i Marina Miše (Trogir). Ekipno je odskočio AK Skok racing sa 14 bodova prednosti ispred izjednačenih AK Buzet autosporta i pazinskog Istra racing teama koji na Grobnik stižu sa brojnim i jakim ekipama. Ništa drugačije nije niti u šest raspisanih klasa i to serijska vozila do 1200, do 1600 i preko 1600 ccm, sportskim do i preko 1400 ccm, te klasi diesel. (Miroslav Krpan)

U sklopu utrke – tradicionalni “Together to win”

Autoklub “Skok racing” iz Brtonigle nastavlja sa višegodišnjom tradicijom i u nedjelju 19. prosinca s početkom u 11 sati na automotodromu Grobnik ( glavna staza ) organizira susret pod nazivom “Together to win” kojim uobičajeno zaključuje sportsku sezonu. U sportskim automobilima kojima raspolažu članovi ovog istarskog kluba glavnom stazom voziti će pored licenciranih vozača i predstavnici sponzora i medija, a uz prigodni domjenak najboljima će biti dodijeljena posebna priznanja. Ujedno će, po okončanju posljednjeg bodovnog natjecanja “Nagrada RI-Skok 2010.” što će se usporedo odvijati u Parku vozača  poslije ove godine osam bodovnih nastupa proglasiti najuspješniji Prvenstva Istarske rivijere u kronometar vožnji čiji je nositelj već 15 godina upravo Autoklub “Skok racing”. (Miroslav Krpan)

SKICA STAZE

LISTA PRIJAVA