Tri pobjede na tri dosad održana natjecanja - Ivan Pavlović (AK Rijeka)

Tri pobjede na tri dosad održana natjecanja – Ivan Pavlović (AK Rijeka) / foto: Marko Ćurić

Pretposljednje natjecanje Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama  „4. Nagrada RI-SKOK 2013.“ u  organizaciji AK Rijeka sa suorganizatorom AK Skok Racing održat će se u nedjelju 22. rujna na improviziranoj stazi pored Automotodroma Grobnik na Grobničkom Polju.

Natjecanje se boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske, Prvenstvo Auto i karting lige Zapad, Prvenstvo Istarske rivijere i Prvenstvo Primorsko-goranske županije u kronometar vožnjama. Lista prijava sadrži 50 imena od čega ih je najviše prijavljeno u klasi 5 (sport automobili iznad 1400ccm) , njih četrnaest, te se u toj klasi i očekuje najveća borba.

Ivan Pavlović (AK Rijeka) već je korak do naslova Državnog Prvaka u ukupnom redoslijedu s 29 bodova prednosti pred drugoplasiranim prošlogodišnjim prvakom Zoranom Vidmarom (AKK Petar Klepac). Borba če se voditi za drugu i treću poziciju na kojima su trenutno bodovno izjednačeni Vidmar i Marin Nežić (AK Buzet Autosport).

Trenutno na trečem mjestu "generalke" - Marin Nežić (AK Buzet Autosport)

Trenutno na trečem mjestu “generalke” – Marin Nežić (AK Buzet Autosport) / foto: Mia Žudić

Dokaz da je kronometar „Istarska disciplina“  (začetnik je AK Skok Racing na čelu s Edijem Milokanovićem) su tri kluba na čelu ukupnog poretka klubova . Na prvom mjestu je AK Pula Rovinj koji se cijelu sezonu natječe s dva automobila i tri vozača. Drugoplasirani,  sa svega 6 bodova zaostatka , vozači AK Istra Racing Team na ovo natjecanje dolaze u punom sastavu raspoređeni u gotovo sve klase odlučni u obrani prošlogodišnjeg naslova. Na trećem mjestu trenutno se nalaze vozači AK Buzet Autosport koji će se sigurno u ove dvije preostale utrke uključiti u borbu za naslov Prvaka Haks-a.

Neuhvatljiv u konkurenciji dizela - Zoran Vlahović (AK Pula-Rovinj)

Neuhvatljiv u konkurenciji dizela – Zoran Vlahović (AK Pula-Rovinj) / foto: Marko Ćurić

 

Natjecanje će se odvijati na stazi „Grobnik“ u dijelu parka vozača Automotodroma Grobnik,  a duljina staze je 1.400 metara.

U jutarnjim satima – od 9,50 na rasporedu je trening dok je prva od tri bodovne vožnje predviđena u 12,00 sati.

Državni prvak u kronometar vožnjama 2012.godine - Zoran Vidmar (AKK Petar Klepac) / foto: Mia Žudić

Državni prvak u kronometar vožnjama 2012.godine – Zoran Vidmar (AKK Petar Klepac) / foto: Mia Žudić

 

 

LISTA PRIJAVA