kronometar Tar 2011

Na domaćem terenu - Marino i Nensi Milokanović u Ford Fiesti ST (AK Skok racing)

Umjesto u Novigradu na parkiralištu jednog hotela, posljednja kronometar utrka sezone u organizaciji AK Skok racing održat će se na kartingdromu u Taru ovaj vikend. Razlog premještanja jest, kako tvrdi organizator AK Skok racing, prebukiranost hotela. Nema potrebe žaliti za Novigradom, jer Tar je u svakom slučaju odlična alternativa i, osobno smatramo, najljepša staza kronometar, ne samo zbog trkališta, već i zbog cijelog kompleksa na kojem se staza nalazi. Natjecanje se boduje za kup Hrvatske, Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a i 16. prvenstvo Istarske rivijere, a očekuje se nastup tridesetak natjecatelja.

Očekuje se nastup tridesetak vozača

U generalnom poretku Dejan Kopajtić s tri pobjede uvjerljivo drži prvo mjesto i ništa ga ne može spriječiti na putu do još jednog naslova i obrane prošlogodišnjeg. Iako slovi za “kralja autoslaloma”, popularni Tić priznao nam je da su mu kronometar utrke draže, što na koncu pokazuju njegovi rezultati. Borbe će svakako biti za drugo mjesto između Marina Milokanovića i Zorana Vidmara. Milokanović na dobro znanoj stazi mora obraniti prednost od deset bodova.

kronometar Tar

Kopajtić osigurao naslov, Vidmar u borbi za drugo mjesto

Zanimljivi će biti okršaji i za naslove klasa. U klasi 4 (sportski automobili do 1400 ccm) vodeći je Dejan Jurasić (IRT Pazin) ispred Donalda Milokanovića (AK Skok racing), no bježi svega 2 boda, stoga mu je pobjeda nužna za potvrdu. U serijskoj klasi 3 (preko 1600ccm) uvjerljiv je Marin Petrić sa sve tri pobjede ispred Dorijana Milanovića (IRT Pazin) koji je s tri druga mjesta prikupio 45 bodova. Riječaninu je tako dovoljan svega jedan bod za sigurni naslov pobjednika klase.

Kronoemtar Tar

Sandija Jugovca čeka borba s Albertom Ivančićem za pobjednika klase 2

Možda i najzanimljivije biti će promatrati rasplet serijske klase 2 (do 1.600 ccm) između dva bijela Peugeota 106. U jednom će Albert Ivančić (IRT Pazin) pokušati iskoristiti tri boda prednosti i završiti sezonu na prvom mjestu, dok će u drugom njegov klupski kolega Sandi Jugovac pokušati obraniti prošlogodišnju pobjedu.

Kronometar Tar

U obrani titule najbolje vozačice - Iva Peruško (AK Pula-Rovinj)

Borbe će biti i u najmanjoj klasi 1 između Denija Druškovića (AK Buzet autosport) i Lea Ilinića (AK Matulji racing). Drušković ima tri boda prednosti, a već je upisao pobjedu u Taru na početku sezone, što ga čini favoritom, no Ilinić je slavio u poreču pa je, uvjereni smo, još “zagrijan”.
U poretku vozačica vodeća je Iva Peruško ispred domaćice natjecanja Nensi Milokanović (AK Skok racing). Obzirom da je između njih bodovna razlika od svega 5 bodova, biti će svakako zanimljivo pratiti rasplet. Među juniorima vodeći je Nino Andrejević s 15 bodova prednosti ispred Paola Šestana.

PROGRAM
Nedjelja,6.studenoga 2011.g.
10,00 – Trening
11,15 – Objava startne liste
11,30 – Svečano otvaranje natjecanja
11,45 – 1. vožnja
– 30 min. po završetku prve vožnje slijedi start druge, a
– 30 min. po završetku druge  vožnje slijedi start treće.
– 30 min. po završetku zadnje vožnje objava privremenih rezultata
– 30 min. po završetku sjednice žirija – podjela nagrada