park_vozaca_tar1_2011_kronometar_racinghr

U utorak 08.listopada – na Dan neovisnosti –  održat će se posljednje bodovno natjecanje Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama. Organizator natjecanja pod nazivom „Hyundai Autokuća Košara – 9. Nagrada Tar-Vabriga 2013.“ je AK Skok Racing, a održat će se na karting stazi u Taru. Pored PH natjecanje će se bodovati i za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad i Prvenstvo Istarske rivijere u kronometar vožnjama.

Organizator najavljuje – U sklopu akcije FIA “Desetljeće sigurnosti u prometu, 2011-2020” održati će se i karting utrka najmlađih u 3 klase, do 60 ccm – junior amater, do 60 ccm – junior i preko 60 ccm – open.Očekuje se nastup dvadesetak kartingaša iz istarske i primorsko goranske županije, najveći dio kojih, članovi su karting škole Prelučke legende. Uz sportski dio, biti će upriličen i izložbeni dio uz nastup članova grupa Formula student tehničkog fakulteta iz Zagreba i Rijeke kao i izložba najnovijih aduta nekoliko istarskih auto kuća . 

Posebnost ovog natjecanja je „noćna utrka“ na reflektorima osvijetljenoj stazi kartodroma u Taru, a svoj nastup je prijavilo 57 vozačica i vozača. Državni Prvak u kronometar vožnjama za 2013. Godinu Ivan Pavlović (AK Rijeka) ne nalazi se na listi prijava ali  konkurenata za drugo i treće mjesto ukupnog poretka ima puno. Drugoplasirani trenutno s 36 bodova je pobjednik s Grobnika, Bojan Juranić (AKK Petar Klepac) dok su na vrlo maloj bodovnoj razlici iza njega Marin Nežić (AK Buzet Autosport) – 34 boda i Dejan Jurasić (AK Istra Racing Team) – 32 boda, koji su na prošlom natjecanju u Taru bili u samom vrhu ukupnog poretka. Ne treba zaboraviti ni prošlogodišnjeg  prvaka Zorana Vidmara (AKK Petar Klepac) koji je zbog ozljede propustio natjecanje na Grobniku ali će se sigurno priključiti borbi za preostale dvije stepenice pobjedničkog postolja. U konkurenciji klubova prvi su prošlogodišnji prvaci AK Istra Racing Team s dva boda prednosti ispred AK Pula Rovinj dok je na trećem mjestu AK Buzet Autosport 29 bodova iza Puljana.

Natjecanje će se odvijati na stazi „Motodrom Poreč“ u Taru s početkom u 12,00 sati, dok je proglašenje najuspješnijih sudionika predviđeno u 21,00h.

SATNICA NATJECANJA:

12.00-13.00 – slobodni trening

13.30 – 14.30 – trening

15.15 – svečano otvaranje natjecanja

15.30 – start 1. vožnje

17.15 – start 2. vožnje

19.00 – start 3. vožnje

21.00 – Svečano proglašenje pobjednika

 

LISTA PRIJAVA

 

dejan_jurasic_tar_2011_racinghr_2

 

 

banner_servis