Domaćin - Marino Milokanović (AK Skok racing)

Domaćin - Marino Milokanović (AK Skok racing)

Čak dvadeset natjecatelja manje nego lani prijavljeno je na prvu kronometar utrku sezone koja će se održati u nedjelju na tarskom kartingdromu. Na natjecanje u organizaciji auto kluba Skok racing, koje se boduje za državno prvenstvo, prvenstvo druge kategorije (bivša regija Zapad) te tradicionalnu Istarsku rivijeru, odazvalo se 55 vozača i vozačica koji će, boreći se za dvostruke bodove snage odmjeriti na 600-ak metara dugoj stazi. Iskreno, očekivali smo i veći broj prijava, tim više što su ljubitelji kronometra konačno dočekali da se njihova disciplina boduje za prvenstvo Hrvatske, no očito je da opća kriza uzima sve više maha.

Prošle godine u Taru je nastupilo 77 natjecatelja

Prošle godine u Taru je nastupilo 77 natjecatelja

Ipak, da kvantiteta ne znači kvalitetu potvrđuju imena vozača na listi. Favorit je dakako riječki as Dejan Kopajtić, koji u Tar dolazi sa startnim brojem 1 boriti se za treću pobjedu, no nipošto mu neće biti lako, jer standardnom društvu u klasi 5 (Kopajtić, Milokanović, Vidmar) pridružit će se relijaš Tomislav Muhvić te povratnik i domaćin, u Taru posebno brzi Muhamedali Maksuti. U klasi 4 biti će itekako gusto, jer prijava Nina Andrejevića, Dejana Jurasića, Donalda Milokanovića i Vjekoslava Čička jamči zanimljivu borbu, čak i za vrh generalnog poretka, a uvjereni smo kako će zube pokazati i najbolja automobilistica Hrvatske Iva Peruško u daleko inferiornijem Autobianchiju.

Izlet u kronometar vode - Tomislav Muhvić (AK Petar Klepec)

Izlet u kronometar vode - Tomislav Muhvić (AK Petar Klepec)

U serijskoj klasi 3 (preko 1.600 ccm) prijavljeno je 11 natjecatelja, što je popriličan broj u odnosu na prijašnje godine, a sudeći prema automobilima, biti će zanimljivo gledati sukob francuskih gradskih jurilica, Peugeota 207 RC i čak četiri Renault Clia Sporta protiv Volkswagen Pola GTI te Seat Ibize Cupra. U klasi 2 ove godine nema osvajače zlatne kacige Sandija Jugovca, no velik je broj novih vozača pa će biti zanimljivo pratiti ishod utrke. Leo Ilinić u najmanjoj klasi 1 imat će četiri konkurenta, od kojih i jednu damu, legendarnu Riječanku Ljiljanu Kamenar. Među dizelašima favorit je Zoran Vlahović, no Puljanin će imati pune ruke posla jer njegovom Renault Cliu suprostavit će se iskusni Vlado Božičević u snažnijoj Škodi Fabiji RS.
Treninzi su na rasporedu od 10 do 12 sati, nakon kojih započinju prve dvije bodovne vožnje u jednom smjeru stazu, a potom od 15 sati druge dvije u suprotnom.