Darko Jelača (AK Mihovil Šibenik)

Najbrži u Trogiru - Darko Jelača (AK Mihovil Šibenik) (Foto:Marina Miše)

Na prvom bodovnom natjecanju regije jug u kronometar vožnjama slavio je vozač AK Mihovil iz Šibenika Darko Jelača. Natjecanju u organizaciji AK Trogir nazočilo je mnoštvo gledatelja te čak pedeset natjecatelja – trideset i pet licenciranih i petnaest nelicenciranih koji su nastupili na otvorenom prvenstvu Grada Trogira. Najbrži na otvorenom prvenstvu bio je Ante Alduk. Lijepo vrijeme, miris oktana i roštilj recept je za kvalitetno provedenu nedjelju ljubiteljima automobilizma. Nekoliko izlijetanja koja su za posljedicu imala tek gužvanje lima učinila su natjecanje atraktivnijim za gledatelje.

N.Lubura, D.Jelača, A.Mihaljević (Foto:Marina Miše)

N.Lubura, D.Jelača, A.Mihaljević (Foto:Marina Miše)

 

U klasi 1 slavio je Saša Milavić (AK Split Motorsport) u Fiat Cinquecentu, dok je drugi bio Filip Bilota (AK Trogir) u Yugu 55 te treća Anja Milavić (AK Split Motorsport) također u Fiat Cinquecento.
Dragan Velašević (AK Ragusa Racing) u Opelu Corsi pobijedio je u klasi 2. Sa gotovo dvadeset i tri sekunde zaostatka za Velaševićem drugo mjesto zauzeo je Đorđe Studić (AK Mihovil Šibenik) sa Zastavom Poli 1,6, dok je sa trećim vremenom do cilja stigla Ana Marija Mitar (AK Trogir) u Opel Corsi.

Dragan Velašević (AK Ragusa Racing)

Dragan Velašević (AK Ragusa Racing) (Foto:Marina Miše)

Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u klasi 3 popeo se Nikola Lubura (AK Ragusa Racing) u renault Cliu, ujedno i drugoplasirani u ukupnom poretku. Sa istim automobilom na drugo se mjesto plasirao njegov klupski kolega Ivan Sentić dok je treće mjesto zauzeo Damir Ručević (AK Mihovil Šibenik) sa Fiat Puntom GT.

Nikola Lubura (AK Ragusa Racing)

Nikola Lubura (AK Ragusa Racing) (Foto:Marina Miše)

U klasi 4 najbrži je bio Ante Mihaljević (AK Split Motorsport) u Autobianchiju A112 ispred Gorana Gojanovića (SAK Split) VW Polo, na drugom i Tonija Goleša (AK Trogir), Škoda Felicija 1,3 na trećem mjestu. Ante Mihaljević plasirao se na visoko treće mjesto ukupnog poretka.

Tomislav Tomaš (AK Oneum)

Pehist dana - Tomislav Tomaš (AK Oneum) (Foto:Marina Miše)

Ukupni pobjednik Darko Jelača bio je uvjerljivo najbrži u klasi 6. Sa ukupnim vremenom 2:14.98 bio je gotovo sedam sekundi brži od Jure Grubišića (AK Oneum) u Peugeotu 205 na drugom te više od osam sekundi od Ivice Radića (AKK Šibenik) u Renaultu 5 na trećem mjestu.

Martin Mustapić

Golfom u zid - Martin Mustapić (Foto:Marina Miše)

U klasi 6 nastupila su samo dva vozača. Brži je bio Nikola Rožić (AK Trogir) sa škodom fabiom TDI na prvom mjestu dok je drugu poziciju zauzeo Mladen Karlovčec (AK Mihovil Šibenik) u Ford Fiesti 1,8T.
U konkurenciji juniora nastupilo je sedam vozača a najbrži je bio Goran Gojanović ispred Ivana Sentića i Ante Gačine (AKK Šibenik),VW Golf.

Ivan Lovrić (AKK Šibenik)

(Foto:Marina Miše)

 

Najbrža vozačica bila je najiskusnija Marina Miše (AK Trogir) u Škodi Feliciji, ujedno u četvrtoplasirana u klasi 4. Drugo mjesto u poretku vozačica zauzela je Anja Milavić i treće Ana Marija Mitar.
Najuspješniji klub bio je Dubrovački AK Ragusa Racing ispred AK Split Motorsporta na drugom i AK Mihovila iz Šibenika na trećem mjestu.

Marina Miše (AK Trogir)

Najbrža vozačica - Marina Miše (AK Trogir)

ONBOARD VIDEO: ANTONIO TOMIĆ