Koroni u inat, proteklog je vikenda održano natjecanje regije Jug u kronometar vožnjama. Karting kronometar – 3. Memorijal Mario Beović i kronometar – 9. Memorijal Darko Kekez već godinama uspješno organizira AK Oneum pod vodstvom predsjednika Tomislava Tomaša i tajnika Antonia Tomića. Zbog trenutne epidemiološke situacije, organizatori su bili prisiljeni ove godine ograničiti broj prijavljenih isključivo na licencirane tako da je lista prijava bila manja za četrdesetak najavljenih nelinenciranih natjecatelja. Ipak, sedamdeset natjecatelja na startu zadovoljilo je i “napunilo srca” vozačima, organizatorima a i gledateljima koji su se uz poštovanje zadanih mjera raširili duž cijele staze.

Mlade kartingašice u akciji


“Nalazimo se u teškom razdoblju za bilo kakva društvena okupljanja a kao za nevolju kako je vikend dolazio tako je Covid divljao po državi. Za nas je organizacijski ovo bilo jedno od najtežih natjecanja u karijeri. Trebalo je osigurati nužne epidemiološke mjere a opet natjecanje bez publike nije i ne može biti isto. Cijeli dan je red bio na nivou, atmosfera odlična a natjecatelji disciplinirani i jako brzi. Malo smo izmjenili stazu u odnosu na prošle godine, zavoji su bili oštriji i vožnje jako atraktivne. Najmlađi natjecatelj je nedavno napunio 4 godine a najstariji je imao 55. Od 70 natjecatelja istaklo se 6 vozačica što nam je uvijek drago vidjeti. Natjecateljski dio je prošao besprijekorno i vožnje su išle tečno, bez prekida. Iako nam je žao što se termin našeg kronometra poklopio s onim u Taru, naša regija je ponovno pokazala da nas ima jako puno i da nam nedostaju vožnje. Vjerujemo kako bismo da smo pustili promotivni dio natjecanja debelo premašili brojku od 100 vozača kao i prethodnih godina. Ipak, već smo krenuli raditi da tako i bude sljedeće godine” – poručili su dan nakon natjecanja organizatori.

“Tri kantuna” AK Oneum nosi Vesela Vrkić

Nakon održane tri bodovne vožnje u ukupnom poretku je slavio vozač AK Trogir Ante Alduk u Hondi Civic koju je dijelio sa njenim vlasnikom Jozom Kaznačićem (AK Oneum). “Uvijek rado nastupam u Omišu na Kronometru, to je kao šlag na kraju sezone. Predivan ambijent i organizacija koja se ne bi zasramila ni jedna Europska Manifestacija. Ja sam nastupio u posuđenom vozilu moga prijatelja Joze Kaznačica kojem i ovim putem zahvaljujem na tome te svome klubu AK Trogir na velikoj podršci. Zahvaljujem i elektroničaru Marku Ruščiću te firmi Nosić gume. Sama utrka je bila jako zanimljiva, čast mi je bila vozit protiv majstora tehničkih disciplina Ive i Nenada Damarije. Iskreno, kad sam došao u jutro i kada sam vidio da su oni došli nisam ni mislio da ću im konkurirati, a ne pobijediti. Ovaj put sam ja bio brži, ali to je najmanje bitno. Ovakve utrke su izvrstan rasadnik mladih talenata kao i prilika da se ljudi malo “ispušu” na za tom predviđenom mjestu. Žao mi je sta se datum utrke poklopio sa PH u Taru i da nisu došli i ostali majstori pa bi i utrka bila za jednu stepenicu i jača. Hvala Shift Tv-u i Ivanu Dujiću što nas vjerno prate i podržavaju. Pozdrav svima Samo ljubav”

U Omišu uvijek rado viđen gost – Ivica Malić iz BiH


Kaznačić je do posljednje vožnje “držao” drugo mjesto “generalke” koje mu je odličnom posljednjom vožnjom “preoteo” Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj). Kaznačiću je tako pripalo treće mjesto ukupnog poretka na natjecanju, ali drugo u konkurenciji vozača regije Jug, budući da je Damarija na natjecanju nastupio kao gost iz regije Zapad. “Super proveden vikend u odličnom društvu. Nastupili smo izvan konkurencije ali mi smo u ovome zbog utrka i druženja.. bodove smo zaradili na CEZU, ovo je bilo za dušu.. Što se tiće konkurencije bila je prilično jaka, nastupilo je puno vrhunskih vozača sa ozbiljnim automobilima. Ante Alduk je bio apsolutno nedostižan što se vidjelo od prve vožnje. Jozo je bio brz i možda bi i ostao drugi da me vlastita žena nije „stisla u kantun“ pa sam se morao čupat da ne završim sa pranjem suđa do idućeg natjecanja. Dao sam sve od sebe u trećoj i spasio živu glavu. Čestitke Anti i svima koji su nastupili, kao i organizatorima na sjajnoj manifestaciji.”

Neizbježno atraktivan Zelenko – Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj)


Treći u konkurenciji vozača regije jug bio je još jedan predstavnik domaćina Nikola Čagalj koji je zajedno sa Jerkom Bartulovićem nastupao u izuzetno brzom VW Golfu. – “Ovaj kronometar mi je svake godine izazovan jer vozim pred prepunim gledalištem na domaćem terenu. Posebno je teško bit brz i odgovoran u isto vrijeme kad voziš posuđeni auto. Zahvalio bi se Jerku Bartuloviću što mi je posudio auto. Bez njega ne bi bilo ni ove generalke. Zahvaljujem se i svom mehaničaru Stipi. Kad imaš dobru ekipu da se za ništa ne brineš puno je lakše voziti. Sve u svemu, već jedva čekam sljedeću nagradu Oneuma. Vjerujem da će biti još bolja i brojnija jer organizacija našeg kluba stalno ide naprijed.” – rekao je Čagalj

Izvrstan na domaćem terenu – Jerko Bartulović (AK Oneum)


Iako van konkurencije, nastup Nenada i Ive Damarija nije prošao nezapaženo. “Mislim da smo odradili u potpunosti ono zbog čega smo ovdje došli – promovirali smo natjecanje koje to aposlutno zaslužuje, priuštili smo publici atraktivne vožnje, uživali u svakoj od njih i odlično se proveli. Hvala klubu organizatoru na gostoprimstvu i divnoj publici na toplom prijemu – osjećali smo se odlično i možemo najaviti da se u ovim krajevima svakako još vidimo” – Iva Damarija.

Što se kartinga tiće, nešto manje vozača nego u prethodnim sezonama. Korona je utjecala na takvo stanje zasigurno jer su utrke u Dubrovniku otkazane pa vozačima nije bilo u interesu dolaziti u Trogir i Omis.
Na startu se pojavilo ukupno 17 natjecatelja u 6 klasa. Najnapetija je bila borba u ukupnom poretku gdje je pobjedu odnio Stipe Raos (AK “ONEUM” OMIS) ispred Bojana Cinottia i Nina Škugora (oba Cina Racing Kart).
U klasi 1 su vozili naši najmlađi vozači, njih cak 5. Pobijedio je najiskusniji medu njima Dominik Batalić (AK SOLIN) ispred Šimuna Raosa (AK “ONEUM” OMIS) i Bone Jeličić (AKK Rogoznica).
U klasi 2 pobjedu je odnio Duje Škrapić (AK SPLIT MOTORSPORT) ispred Nives Jeličić (AKK ROGOZNICA). Klasu 3 je pokorio Stipe Raos (AK “ONEUM” OMIS) ispred Nina Škugora (CINA RACING KART) i Lane Utrobičić (AK MAKARSKA) a u klasi 4 je prvi bio Tino Barada (AK TROGIR). U klasi 6 uvjerljivo je slavio Bojan Cinotti ispred klupskog kolege Ante Čobanova .

Ovo je bila posljednja utrka karting kronometra Prvenstva Hrvatske – Regija Jug.

FOTOGRAFIJE: Ivan Dujić – Duja2 photography

REZULTATI KARTING NAKON 3. VOŽNJE

REZULTATI AUTOMOBILI NAKON 3. VOŽNJE