Posljednje natjecanje Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama  „7. Nagrada RI AUTOSPORT 2016.“ u  organizaciji AK Ri Autosport održat će se u subotu 29. listopada na improviziranoj stazi pored Automotodroma Grobnik na Grobničkom Polju.

Natjecanje se boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske u kronometar vožnjama te Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a. Lista prijava sadrži 44 imena od čega ih je najviše prijavljeno u klasi 4 (sport automobili do 1400ccm) , njih jedanaest i u klasi 5 (sport automobili iznad 1400ccm) deset, te se u tim klasama i očekuju najveće borbe.

Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport) već je korak do naslova Državnog Prvaka u ukupnom redoslijedu sa 13 bodova prednosti pred drugoplasiranim Nenadom Damarijom (AK Pula-Rovinj) koji je ostao bez bodova zbog odustanja na prvom natjecanju u Taru. “U igri za ukupni poredak” nikako ne treba zaboraviti na dečke sa Juga – Marija Barovića koji sa trećeg mjesta “puše za vrat” Damariji, te Denija Kmetovića i Mladena Đajića (svi AK Župa Dubrovačka), ali ni uvijek brze Istrijane Denisa Močiboba, Patrika Vivodu (AK Buzet Autosport) i Dejana Jurasića (AK Istra Racing Team).

 

Natjecanje će se odvijati na stazi „Grobnik“ u dijelu parka vozača Automotodroma Grobnik,  a duljina staze je 1.295 metara.

U jutarnjim satima – od 10,00 na rasporedu je trening dok je prva od tri bodovne vožnje predviđena u 12,30 sati, druga u 14,00 te treća u 15,15.

 

LISTA PRIJAVA

 

16n-a11_grobnik_plakat